FC Emmen B1 start goed in nacompetitie

FC Emmen B1-OJC B1 5-2
De uitslag was nogal duidelijk in het voordeel van de Emmenaren maar de veldverhouding was dat zeker niet. De Brabantse formatie deed weinig voor de thuisploeg onder en had zeker in de eerste helft op voorsprong kunnen komen. Wel had FC Emmen B1 in de stromende regen de beste start want al in de zesde minuut scoorde Jochem Scholten, na aangeven van Matthijs Hensens, de 1-0 waarvoor hij wel twee pogingen nodig had. Drie minuten later schoot uitblinker Randen Wan van OJC een vrije trap op de paal buiten bereik van doelman Rick Knigge die tien minuten later een geweldige redding verrichtte op een knal van Ralph Beekwilder. Weer tien minuten later viel wel de 1-1 door Randen Wan toen doelman Knigge de dwarrelbal niet onder controle kon krijgen. Kort daarop ging Knigge zwaar in de fout door de bal naar een tegenstander uit te gooien maar slaagde er nog wel in het schot in een hoekschop om te buigen. Op slag van rust kreeg Niels Grevink nog een mogelijkheid maar zijn inzet eindigde in een hoekschop.
FC Emmen ging de tweede helft wat fanatieker van start wat leidde tot de 2-1 in de 49e minuut toen Bram Komduur van dichtbij uit een hoekschop de 2-1 binnen tikte. OJC kwam echter wederom terug via Randen Wan die in de 64e minuut de 2-2 liet aantekenen. De wedstrijd werd tussen de 66e en 72e minuut in het voordeel van FC Emmen B1 beslist. Jochem Scholten schoot een vrije trap binnen waarover een discussie ontstond of de bal wel of niet de doellijn zou zijn gepasseerd. Scheidsrechter Kraan wees evenwel naar de middenstip. Twee  minuten later maakte Raphael Ngendakumana er na goed doorzetten 4-2 van en acht minuten voor het einde werd op een voorzet van Ngendakumana hands gemaakt waarop Jochem Scholten de strafschop verzilverde. In de slotminuut trof Frank Fokke met een kopbal de onderkant van de lat maar de bal stuitte het veld weer in. Komende zaterdag staat de return in Rosmalen op het programma.
FC Emmen B1: Knigge; Sliedrecht, Wielink, Komduur, Van den Berg, Ymele Feudjio, Jochem Scholten, Ngendakumana, Hensens, Grevink (67. Fokke), Jan Scholten (62. Klaver).

FC Emmen D2-Emmen D1 3-2.
Voor het begin van deze wedstrijd bedroeg het onderlinge verschil vier punten in het voordeel van FC Emmen D2. Bij winst voor FC Emmen D2 zou het doel “handhaven in de tweede divisie” worden gehaald. FC Emmen D2 begon agressief aan de wedstrijd en binnen drie minuten scoorde Rowin Schuiling op aangeven van Leon Draisma de 1-0. Uit niet goed uitverdedigen ontstond na tien minuten de gelijkmaker. FC Emmen D2 kwam in de twintigste minuut wederom op voorsprong. Uit een aanval over links liet Quincy Gall de keeper kansloos. FC Emmen stond nog na te genieten van de voorsprong toen vv Emmen de tweede treffer scoorde. Vanaf 25 meter verdween de de bal hoog in de touwen achter doelman Mark Pomper. Na de rust begon vv Emmen agressiever maar na een minuut of vijf nam FC Emmen D2 het initiatief over en kreeg vervolgens nog een aantal prachtige kansen om op voorsprong te komen maar Bjorn Plaggenborg was niet gelukkig in de afwerking. Uiteindelijk viel de 3-2 toch. De goed spelende Andrej Allilovic passeerde de keeper met een prachtig afstandsschot in de bovenhoek.

‘d Olde Veste E1-Emmen E1 5-1.
Vanaf de aftrap dicteerde de thuisploeg het spel en Emmen E1 kon zich slechts af en toe onder de druk uit voetballen maar het was voornamelijk tegen houden. Er kon niet worden voorkomen dat er in de eerste helft drie keer werd gescoord door Olde Veste E1, wat leidde tot de 3-0 ruststand. In de tweede helft scoorde Olde Veste E1 opnieuw tweemaal en bracht de stand op 5-0. Hierna rechtte Emmen E1 de rug en ging meer op de helft van de Steenwijkers voetballen. Er ontstonden kansen, maar de boomlange keeper van Olde Veste E1 was nauwelijks te verslaan. Het lukte Damien Zwikker met een afstandschot om de eretreffer te scoren en daarmee werd de eindstand 5-1.
Volgende week zaterdag neemt Emmen E1 deel aan een internationaal toernooi in Koog aan de Zaan.