FC Emmen O19 prolongeert verblijf in eerste divisie

FC Emmen JO19-PEC Zwolle JO19 1-0
FC Emmen onder 19 heeft met nog twee wedstrijden te gaan het verblijf in de eerste divisie veilig gesteld. Daartoe was een nipte 1-0 overwinning op concurrent PEC Zwolle voldoende. De enige en dus winnende treffer kwam op naam van Freddy Quispel. Na een reeks ruime overwinningen ging het deze middag wat moeizamer. PEC toonde zich een gelijkwaardige tegenstander en had misschien wel recht op een gelijkspel. De eerste grote kans was ook na een kwartier voor de gasten maar een prima redding van doelman Robin Jalving voorkwam onheil. Kort daarna werd een doelpunt van PEC wegens buitenspel afgekeurd. Vijf minuten voor de pauze leidde Freddy Quispel zelf de 1-0 in door op het middenveld de bal te veroveren en vervolgens doeltreffend af te ronden. Na de pauze golfde het spel over en weer met eerst een mogelijkheid van Giorney Rojer die in het zijnet mikte. Eenm minuut later redde doelman Robin Jalving via de paal en vervolgens kon Rojer een vrije trap op een gunstoge afstand niet benutten. In de slotfase drong PEC Zwolle sterk aan en in de negentigste minuut ontsnapte FC Emmen aan de gelijkmaker toen een Zwolse inzet op de lat belandde.
FC Emmen JO19: Jalving, Osazee, Verheul, Boonstoppel, Roosken, Scholte, Quispel (80. Draisma), Spijkerman, Carty, Zwaagstra (88. Strik), Rojer (90. Laken).

roosken ruben

Ruben Roosken lijkt de bal kwijt.

luciano carty

Een scherpe voorzet van Luciano Carty (9)

quispel 1-0

Freddy Quispel op weg naar de 1-0

quispel2

Freddy Quispel viert de treffer ingetogen.

boy spijkerman

Boy Spijkerman in de verdrukking.

Hollandia JO17-FC Emmen JO17 2-4
FC Emmen JO17 heeft gedaan wat het moest doen. Op bezoek bij nummer laatst Hollandia JO17 zegevierden de Emmenaren met 2-4. Gemakkelijk ging het echter niet op het mooie sportpark aan het IJsselmeer in Hoorn. De ploeg van trainer Rick Slor had de bal maar kon amper gevaarlijk worden voor rust. Joey Roufs kreeg alleen een schotkans uit een lange bal achter de verdediging, maar de doelman plukte de bal uit de lucht. In de tweede helft ging FC Emmen op zoek naar de voorsprong. Maar het doelpunt viel aan de andere kant. Uit de kluts schoot aanvoerder Lars Dijk de bal ongelukkig in eigen doel. Maar al snel kwam FC Emmen onder 17 weer langszij. Maurice Tinholt schoot binnen na een goede voorzet van de zijkant. En binnen de kortste keren maakte Tinholt zijn tweede treffer van de middag, waardoor FC Emmen op voorsprong kwam: 1-2. In het laatste gedeelte van de tweede helft ging de wedstrijd op slot door invaller Job Vermeulen. Eerst maakte hij zelf de 1-3 en even later gaf hij de bal goed breed aan Bjørn Plaggenborg, die de 1-4 aantekende. In de blessuretijd maakte Hollandia nog de 2-4. FC Emmen JO17 stapte met drie belangrijke punten de bus in. Met nog twee wedstrijden te gaan staat FC Emmen onder 17 op de derde plaats, waar hij bij de eerste vijf moet eindigen voor lijfsbehoud in de eerste divisie. Het verschil met de concurrenten is echter minimaal.
FC Emmen JO17: Yme Meijer, Dave Funke, Bjorn Klaassens, Lars Dijk, Elijah Mansaray, Toine Slor, Joey Roufs, Jan ten Cate (55. Job Vermeulen), Bjørn Plaggenborg (73. Florian Zegiri), Maurice Tinholt, Jamai Kriekjes.

FC Emmen JO15-FC Groningen JO15 0-5
Voor deze wedstrijd had FC Emmen nog hoop in de slotfase van de competitie een woordje mee te kunnen spreken bij de strijd om het kampioenschap. Als nummer twee had het slechts twee punten achterstand op koploper Go Ahead Eagles en 1 punt voorsprong op nummer drie FC Groningen. De uitwedstrijd tegen FC Groningen eindigde destijds in een 2-2 gelijkspel dus leek er wat mogelijk. Daarvan kwam evenwel niets terecht want de Groningers waren een maatje te groot. Dankzij drie treffers van Nilay van der Ploeg en eentje elk van Gilanni Bos en Thom van Bergen eindigde het ongelijke duel in 0-5. De Groningers namen hierdoor de tweede plaats van FC Emmen over en bovendien won koploper Go Ahead Eagles van GVAV Rapiditas.

SC Heerenveen JO12(1)-FC Emmen JO11(1) 5-1
Na het beginsignaal was het direct over en uit voor Jona Giesselink die de bal snoeihard in de buik kreeg. Hij ondervond hier te veel hinder van en kon de wedstrijd niet meer voortzetten. FC Emmen JO11 ging voortvarend van start en in de tweede minuut schoot Lenn Savenije de bal net langs de paal. Maar de thuisclub opende in de tiende minuut de score. FC Emmen bleef goed combineren en dit resulteerde erin dat Amadou Doumbouya in de 12e minuut gevaar stichtte doch de paal trof. Een minuut later werd het goede spel beloond met de gelijkmaker. De loepzuivere voorzet van Kyan Schoo vond het hoofd van Delano van Coevorden die de 1-1 strak inkopte. Na de time-out in de 16e minuut hernam SC Heerenveen de leiding maar twee minuten nadien was Amadou Doumbouya dicht bij de 2-2. Even later moest Damiën van der Scheer van het veld worden gedragen na een charge op zijn enkel. In de tweede helft bleven de Emmenaren goed spelen maar raakten vermoeid door het fysieke verschil. SC Heerenveen kon daardoor uitlopen naar een ietwat geflatteerde 5-1 eindstand.

FC Emmen JO13(1)-VVV Venlo JO13(1) 1-3
FC Emmen JO13(2)-ATC JO13 5-3
FC Emmen JO15(2)-Veendam 1894 JO15(1) 4-2.