Terug naar overzicht Terug

FC Emmen neemt vrijdag afscheid van Marnix Kolder en Marcel Seip


Voor aanvang van de wedstrijd FC Emmen – Helmond Sport van aanstaande vrijdag, wordt afscheid genomen van Marnix Kolder en Marcel Seip. Behalve van FC Emmen heeft het duo ook afscheid genomen van het betaalde voetbal waarin ze bij elkaar bijna duizend wedstrijden speelden.


Marnix Kolder en Marcel Seip hebben respectievelijk één en twee seizoenen in dienst van FC Emmen gespeeld, maar hebben ondanks die korte periode indruk gemaakt door de wijze waarop ze hun sport beleefden. Voorop in de strijd en altijd in het teambelang. De geboren Winschoters zijn echter op een leeftijd gekomen dat voor het bedrijven van betaald voetbal zo ongeveer de pensioengerechtigde leeftijd is bereikt. Beiden zijn echter fit genoeg om in het amateurvoetbal op behoorlijk niveau nog hun partijtje mee te blazen.
Marcel Seip heeft 388 competitiewedstrijden op zijn naam staan. Die speelde hij bij  de clubs BV Veendam, SC Heerenveen, vijf clubs in Engeland, VVV Venlo, Gold Coast (Australië) en FC Emmen bij elkaar. Dit seizoen is hij overgestapt naar ACV Assen.
Marnix Kolder heeft 516 wedstrijden in de competitie gespeeld. Met beker en play offs er bij gerekend komt hij tot het geweldige totaal van 566 wedstrijden waarin hij 165 maal heeft gescoord. Voor het huidige seizoen heeft hij voor de amateur vereniging Veendam 1894 gekozen.

marcel seip

Marcel Seip ruimt op.

Marnix Kolder

Marnix Kolder heeft gescoord (Foto’s: Gerrit Rijkens).