Terug naar overzicht Terug

Jong FC Emmen verliest van Jong PEC Zwolle


Jong FC Emmen heeft de oefenwedstrijd tegen Jong PEC Zwolle met 2-0 verloren. De Spanjaard Leonardo speelde een uur mee maar liet onvoldoende zien om verder met hem in zee te gaan.


Jong FC Emmen was deze keer niet zo piepjong want behalve Nande Wielink stond er verder geen junior in de basis. Wel was er plek ingeruimd voor de meest recente aanwinsten zoals Youri Loen, Wieger Sietsma, Deniz Aslan, Oguzhan Türk en de Spaanse proefspeler met de welluidende naam Leonardo Gomez Benito del Valle. Van hen waren Loen en doelman Sietsma nog niet in actie geweest, eerstgenoemde speelde daarvan een prima partij. Sietsma tekende zowel voor de rust als na de rust voor enkele goede reddingen. De Spaanse centrale verdediger Leonardo speelde in de eerste tamelijk risicoloos, veroorzaakte na de rust een vrije trap waaruit de 0-1 ontstond, was zelf zeven minuten later met een kopbal dichtbij een doelpunt om vervolgens met krampverschijnselen uit te vallen. Het was zijn laatste optreden in het shirt van FC Emmen.

pek3

Pascal Huser kopt.

pek2

Deniz Aslan in duel met Zwollenaar Jimmy van Putten

pek6

Oguzhan Türk over de Zwolse doelman.

De Zwollenaren maakten als team een betere indruk, maar konden evenals de thuisclub in de eerste indruk nauwelijks kansen creëren. Mooiste moment was een strak schot van Antonio Vanicek waarop doelman Wieger Sietsma een fraaie redding verrichtte. FC Emmen had wat mogelijkheden kunnen krijgen met vrije trappen op een aantrekkelijke afstand maar het vizier van Oguzhan Türk was niet goed afgesteld. Zeven minuten na de thee viel de 0-1. Leonardo maakte een overtreding net buiten de zestien en de aansluitende vrije trap werd door Jochem van Putten diagonaal ingeschoten: 0-1. Wieger Sietsma verhinderde kort daarop de 0-2 na een foutje van Deniz Aslan maar moest zes minuten later wel voor de tweede keer capituleren voor een inzet van Joran Swarts.

pek1

Leonardo aan de bal.

pek4

Youri Loen (links) zet een Zwollenaar de voet dwars.

pek5

Wieger Sietsma trapt uit (Foto’s: Gerrit Rijkens).

Jong FC Emmen-Jong PEC Zwolle 0-2. 52. Van Putten 0-1, 72. Swarts 0-2. Toeschouwers: 150.
Jong FC Emmen: Sietsma: Wielink, Leonardo, Bakker, Aslan, Loen (82. Bijlsma), Reinders, Türk (70. Dos Santos), Huser (46. Baric), Huisman (46. Albertus), Mulder.