Terug naar overzicht Terug

FC Emmen na drie weken rust weer op puntenjacht


Op 6 november speelde FC Emmen voor het laatst een competitiewedstrijd om na drie weken voor het eerst weer in actie te komen. Een volgens het competitieschema opgelegde ‘herfststop”, ontstaan door een interland weekeinde en een vrije dag veroorzaakt door het oneven aantal clubs in de Jupiler League. Voor trainer Marcel Keizer van FC Emmen is dit niet voor herhaling vatbaar. ,,Dit duurt midden in de competitie veel te lang, het lijkt bijna op een winterstop.” FC Emmen heeft in deze periode een oefenduel tegen FC Zwolle gespeeld en voor het overige was het trainen.


Vrijdagavond staan er weer punten op het spel wanneer Jong Ajax op bezoek komt. Een mooie tegenstander waarop het voor de coach van de tegenpartij, in dit geval FC Emmen, moeilijk voorbereiden is. Keizer: ,,Je weet pas een uur voor de wedstrijd wie er allemaal in het veld staan bij Jong Ajax. Nu zal dat denk ik niet veel afwijken van de laatste wedstrijden maar zeker ben je nooit. Zeker is wel dat ze in uitwedstrijden weinig punten pakken, maar ze zijn er wel dikwijls dicht bij. Een weggespeeld worden ze nergens. Voor ons is het vrijdagavond echter zaak naar ons zelf te kijken. Gezien op de manier waarop we de laatste tijd hebben getraind heb ik daar het volste vertrouwen in.”

Bij FC Emmen ontbreken nog steeds Johan Kulhan en Frank Olijve (lichte terugslag). Tweede doelman Marko Meerits is eveneens niet van de partij, hij heeft deze week wel getraind maar is niet fit. Wellicht dat een MRI nodig is om het probleem vast te stellen. Voor hem komt Eser Elmali in de plaats. Verder kampen de talenten Karel IJzerman en Josip Baric met lichte blessures.