Terug naar overzicht Terug

FC Emmen mist aanvoerder Sander Rozema


FC Emmen moet het zaterdagavond zonder Sander Rozema stellen. De aanvoerder heeft last van het fibulaknopje dat aan de buitenkant van de knie zit. Hij trainde aanvankelijk vrijdagmorgen wel mee maar haakte bij de partijvorm af. Zijn vervanger tegen De Graafschap is Niek Vossebelt die eigenlijk zijn basisplaats had verspeeld aan Alexander Bannink. Laatstgenoemde speelde op 7 november j.l. zijn laatste wedstrijd en moest daarna een kraakbeen operatie ondergaan.


De selectie is met een speler uitgebreid. Omar Kavak, oud-speler van o.a. Go Ahead Eagles, trainde al maandenlang met de groep mee maar had geen officiële status. Vanaf vandaag is hij echter speelgerechtigd. Hij is als amateur aan de selectie toegevoegd. Niklas Tarvajärvi, die evenals Kavak geen officiële status had, heeft geprobeerd in Thailand aan de slag te komen. Hij ziet daar echter geen toekomst voor hem weggelegd en keert de volgende week weer terug.

Wat trainer Joop Gall betreft is de knop ondanks de ietwat roerige winterperiode omgedraaid en is de focus op de komende werdstrijden gericht. ,,We moeten verder. De Graafschap is daarbij een lastige tegenstander waar tegen we thuis twee punten hebben verspeeld en die willen we terug pakken.”

De Graafschap moet het zonder Ted van de Pavert doen. De verdediger kreeg tegen Jong Ajax rood en zit een schorsing van vier wedstrijden uit. Al lang afwezig is Dean Koolhof die na genezen te zijn van een enkelblessure nu de ziekte van Pfeiffer heeft en dit seizoen wel niet meer in actie zal komen. Verdediger Jan Lammers zal het duel tegen FC Emmen ook niet mee maken. Hij raakte in het oefenduel tegen Cambuur (2-2) geblesseerd aan een enkel. 

Opstelling van FC Emmen: Meerits; Bakkati, Luis Pedro, Siekman, Jallo, Olijve, Bannink, Vossebelt, Deul, Bergkamp, Peters.