Terug naar overzicht Terug

FC Emmen start tweede helft in Doetinchem


De tweede helft van het seizoen 2014/15 staat voor de deur. Voor FC Emmen betekent dat een uitreis naar Doetinchem waar zaterdagavond De Graafschap de tegenstander is. Het is de return van de eerste competitiedag toen het duel in Emmen in een 1-1 gelijkspel eindigde. Aan de vooravond van de eerste wedstrijd in het nieuwe jaar neemt De Graafschap de tiende plaats in terwijl FC Emmen daar vijf plaatsen boven staat. Beide ploegen willen uiteraard met een driepunter van start gaan, dus kan een spannend duel worden verwacht.


Het competitieschema voor de komende weken lijkt niet bijzonder gunstig voor FC Emmen. In de eerstvolgende vijf wedstrijden staan maar liefst vier uitwedstrijden geprogrammeerd. De verhouding thuis-uit over de rest van het seizoen is zelfs acht thuis en elf uit voor de Emmenaren. Dat lijkt een nadeel maar dat hoeft echter niet per se. FC Emmen heeft immers in de eerste helft van het seizoen buiten Emmen verhoudingsgewijs ongeveer evenveel punten gepakt als in de JENS Vesting.

Hoe de vorm is na de winterpauze is natuurlijk afwachten. FC Emmen heeft twee oefenduels gespeeld waarvan de eerste een gedenkwaardige ontmoeting tegen Feyenoord was die in 2-1 verlies eindigde. Daar viel best mee te leven maar met de uitslag van de andere oefenpartij thuis tegen HHC Hardenberg lag dat anders. Behalve de 0-2 uitslag stemde de matige vorm tot nadenken. Aan de andere kant was er wel een excuus omdat Cas Peters en Boy Deul uit voorzorg aan de kant waren gelaten. De Graafschap deed het aanzienlijk beter door afgelopen weekeinde in Leeuwarden 2-2 tegen eredivisionist Cambuur te spelen. Afwachten is verder nog of de interne ontwikkelingen van de laatste weken van invloed zijn op de spelers van FC Emmen. 

FC Emmen en De Graafschap hebben elkaar in Doetinchem vijftien maal eerder ontmoet. Acht keer won de thuisploeg, vier maal gingen de Emmenaren met winst naar huis en drie keer was er een gelijkspel. Voor FC Emmen een aanzienlijke betere balans dan in eigen huis waar het slechts een keer ooit van De Graafschap heeft gewonnen. Vorig seizoen eindigde De Graafschap-FC Emmen in 4-0. Een zware teleurstelling destijds voor de Drentse formatie omdat een week eerder FC Volendam nog naar een kansloze 5-1 nederlaag was gespeeld.