Terug naar overzicht Terug

FC Emmen met vijf nieuwelingen in de basis


Voor de openingswedstrijd van het seizoen tegen De Graafschap heeft FC Emmen trainer Joop Gall vijf nieuwkomers een plaatsje in de basisopstelling gegeven. Naast doelman Marko Meerits zijn het Marcel Seip, Gaby Jallo, Cas Peters en Boy Deul.


Na de wedstrijd tegen Cambuur was het al min of meer duidelijk dat Marko Meerits de concurrentiestrijd met Stefan van der Lei zou winnen. Laatstgenoemde maakte toen een onzekere indruk. ,,We hebben er natuurlijk al langer over gedacht”, verklaart Joop Gall de keuze. ,,Meerits was in het naseizoen al bij ons en liet gelijk een goede indruk achter. Stefan van der Lei stroomde later in maar speelde tegen FC Twente best een goede wedstrijd. Marko Meerits deed hetzelfde tegen Feyenoord. Tegen Cambuur maakte Stefan echter een weifelende indruk en dat heeft het laatste zetje gegeven.”

Marko Meerits.

Een andere opvallende keuze was Marcel Seip in de achterste vier ten koste van local hero Tim Siekman. Het kwam bij de Bargeroostervelder hard aan. ,,Siekman heeft het in het begin van het vorige seizoen uitstekend gedaan maar is daarna wat onzekerder geworden. Marcel Seip heeft natuurlijk veel meer ervaring wat ook bij het inschuiven belangrijk is. Natuurlijk is Tim erg teleurgesteld maar we hebben een goed gesprek gehad. Soms moet je een stapje terug doen om twee naar voren te kunnen zetten.” Ervaring gaf ook de doorslag bij de keuze tussen Said Bakkati en Elson Almeida. Bakkati had zich in de voorbereiding scherp getoond terwijl Almeida wat steekjes liet vallen.

Voorin was de keuze nogal gemakkelijk. De beoogde spits is er nog steeds niet zodat Cas Peters de aanval moet leiden terwijl Boy Deul en Leandro Resida vanaf de zijkanten komen. Soufiane Laghmouchi neemt op de reservebank plaats. ,,Hij is in potentie een basisspeler”, zegt Joop Gall. ,,De ramadan heeft hem echter parten gespeeld.” Meer mogelijkheden waren er niet. Roland Bergkamp is nog steeds niet overstag gegaan maar trainde wel volop mee. Hij maakte in het trainingsduel eerste tegen tweede een fraaie spitsengoal. ,,Maar ook al zou hij mogen spelen kan hij het denk ik hooguit tien minuten vol houden”, zegt Gall. ,,Het gaat weken duren voordat hij honderd procent fit is.”

Van de proefspelers is het nog niet duidelijk of ze een toekomst bij FC Emmen hebben. ,,Luke Giverin stapt volgens afspraak morgen op het vliegtuig naar Engeland maar hij kan best wel wat voor ons betekenen. We moeten over hem nog overleg plegen. Paddy John moet afwachten want we willen ons eigenlijk op een andere positie dan waar hij speelt versterken.” Een mogelijkheid voorin is ook nog Niklas Tarvajärvi, de Fin doet verschrikkelijk zijn best maar heeft de handicap lang niet op niveau te hebben gespeeld.

Statistisch gezien gaat FC Emmen een moeilijke avond tegemoet. De clubs hebben elkaar aan de Meerdijk vijftien maal ontmoet maar daarvan heeft FC Emmen er slechts eentje gewonnen, naast zes gelijke spelen en acht nederlagen. De laatste en enige zege van FC Emmen thuis op De Graafschap was op 2 oktober 1993 toen het dankzij goals van Martin Drent, Jan de Jonge en Henri Meijerman 3-0 werd. 

Opstelling FC Emmen: Meerits; Bakkati, Luis Pedro, Seip, Jallo, Olijve, Bannink, Rozema, Resida, Peters, Deul.