Terug naar overzicht Terug

FC Emmen met Oguzhan Türk en Youri Loen tegen SC Cambuur


Oguzhan Türk en Youri Loen staan vrijdagavond in de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur in de basisopstelling. Voor beide spelers is het de tweede keer in de huidige competitie dat ze vanaf de start van de partij zijn. Türk stond in de uitwedstrijd tegen De Graafschap in de beginopstelling en Loen in het duel tegen FC Oss. 


De wijzigingen bij FC Emmen zijn vooral ingegeven door de afwezigheid van Sander Rozema (knieblessure) en de zieke Henk Bos.  Verder staan Kai Huisman en Stef Gronsveld niet ter beschikking terwijl Pascal Huser, die na een lange revalidatie periode hard op weg was aansluiting met de eerste selectie te krijgen, in het oefenduel tegen Jong Heracles geblesseerd raakte. Bij hem wordt vanmiddag via een echo gekeken wat de schade is. Viktor Maier is weer tijdig terug gekomen na twee interlands met Kirgizië tegen de Philipijnen en Bahrain te hebben gespeeld.

FC Emmen-trainer Dick Lukkien heeft de komende tegenstander de laatste weken twee keer aan het werk gezien. ,,Ik was bij de oefenwedstrijd tegen FC Groningen aanwezig en heb SC Cambuur-FC Volendam via de tv beelden bekeken. Duidelijk is wel dat de ploeg momenteel veel te laag op de ranglijst staat. Het is een goed elftal en we zullen vol aan de bak moeten.” Bij de Friezen keert Erik Bakker terug na een schorsing en zijn Raymond Gyasi en Matthew Steenvoorden geblesseerd.

FC Emmen: Telgenkamp: Klok, Lima, Siekman, Fleuren, Olijve, Türk, Loen, Kallon, Krohne, Peters.
SC Cambuur: Zeinstra, Van Deelen, Erik Bakker, Schilder, Peersman, Houtkoop, Monteiro, Van de Streek, Conraad, Barto, Hoefdraad