Terug naar overzicht Terug

FC Emmen mag in Zwolle in geen geval verliezen


FC Zwolle – FC Emmen is een duel waarbij voor de uitspelende club meer op het spel staat dan FC Zwolle. Een simpele conclusie natuurlijk omdat de Zwollenaren zich reeds hebben geplaatst voor de play offs terwijl FC Emmen dat nog hoopt te bereiken. Toch is het voor de thuisclub geen wedstrijd om des keizers baard omdat het per sé minimaal als vijfde wil eindigen. Het heeft daarvoor nog een punt nodig en dat betekent dan dat FC Zwolle pas in de tweede ronde van de play offs instapt.
FC Emmen heeft het niet in eigen hand en is bijvoorbeeld ook afhankelijk van het resultaat van het duel RBC Roosendaal-TOP Oss: de belangrijkste concurrenten voor plaats acht. Een gelijkspel daar in Roosendaal zou de kansen van FC Emmen het beste dienen waarbij het zelf niet moet vergeten punten aan de Ceintuurbaan in Zwolle te pakken.
FC Emmen trainer Gerry Hamstra kan vrijdagavond niet beschikken over de geschorsten Mounir Biyadat en Martin Kamps. Waar tegenover staat dat Kevin Görtz weer helemaal is hersteld. Niet van de partij zijn verder de geblesseerden Callum Little, Laurens Huizenga, Niki Leferink, Guus de Vries en Jannes Wolters. In Emmen won FC Zwolle eerder in het seizoen met 1-0. ,,FC Zwolle was in de eerste helft de betere ploeg”, herinnert Hamstra zich nog. ,,Op basis van strijd kregen wij in de tweede helft nog mogelijkheden.
Op basis van de statistieken gaat FC Emmen als een absolute underdog naar Zwolle. De laatste zege in Zwolle ligt tien jaar terug en de laatste vijf gingen daar zelfs achter elkaar verloren. FC Zwolle lijkt een ‘angstgegner’ voor de Emmenaren want van de laatste dertien onderlinge ontmoetingen, uit en thuis, won FC Emmen er geen enkele.
Scheidsrechter is Ruud Bossen die dit seizoen ook FC Emmen – FC Zwolle en ADO Den Haag – FC Emmen floot. Bossen heeft dit seizoen negen duels in de Jupiler League gefloten en opmerkelijk in dit rijtje is dat slechts één keer de thuisploeg tot winst kwam.