Terug naar overzicht Terug

FC Emmen komt met 1-1 goed weg in Zwolle


 Een 1-1 resultaat in Zwolle is op zich best te verteren. FC Emmen heeft het al jaren moeilijk tegen de Zwollenaren en dat was ook deze keer niet anders. Maar drie punten waren natuurlijk beter geweest in het streven om de play offs te bereiken. Met nog een wedstrijd te gaan is er nu nog steeds een kans maar dan moet het zelf aanstaande vrijdag winnen van BV Veendam terwijl FC Eindhoven voor een sensatie dient te zorgen door uit van TOP Oss te winnen.

FC Zwolle startte voor eigen publiek overdonderend. In het eerste kwartier werden liefst zeven hoekschoppen geforceerd maar het Emmer doel bleef een doorboring bespaard. Dat was vooral aan doelman Thomas Villadsen te danken die weer een dijk van een wedstrijd keepte en aan Michael van der Kruis die een keertje koppend op de doellijn redding bracht. Zo halverwege de eerste helft begon het Zwolse offensief een beetje te verflauwen en het was helemaal met het overwicht van de thuisclub gebeurd toen Bas Dost in de 26e minuut fraai binnenkopte uit een voorzet van Roy Stroeve: 0-1. ,,FC Zwolle nam direct het initiatief en het was lang eenrichtingsverkeer”, constateerde FC Emmen trainer Gerry Hamstra. ,,We liepen te snel terug. Die 0-1 was wat het spelverloop betrof dan ook onverdiend.” FC Zwolle was van het doelpunt blijkbaar een beetje geschrokken want er was opeens geen sprake meer van een eenzijdig partij. Roy Stroeve kreeg na aangeven van Bas Dost bijna een goede mogelijkheid en een schot van de aanvoerder van FC Emmen werd tot hoekschop verwerkt. Dat was overigens de eerste en tevens enige hoekschop die FC Emmen afdwong tegenover maar liefst zestien voor FC Zwolle. Kort voor de pauze moest ook Villadsen twee keer achter elkaar ingrijpen nadat verdediger Kevin Görtz zijn opponent Bram van Polen niet kon afstoppen.

Na de pauze pakte FC Zwolle de draad weer op zoals het in het eerste kwartier van de wedstrijd had gedaan en binnen drie minuten was de stand gelijk getrokken. Na de tiende hoekschop van de thuisclub knalde verdediger Moisander van buiten de zestien onhoudbaar voor Villadsen raak. Kort daarna werd Kevin Görtz vervangen door Ronald Breinburg waardoor Frank Broers naar de linksback positie opschoof wat ook de plaats is waarvoor hij ooit was gehaald. Dat was in defensief opzicht een verbetering omdat Görtz het deze avond niet kon bijbenen. De wedstrijd bleef daarna bloedstollend met kansen over en weer. Hamstra gooide ook nog twee aanvallers in de strijd met Sergio van Dijk en Morten Friis voor Robbie Haemhouts en de geblesseerd geraakte Bas Dost. Opgelegde mogelijkheden kreeg FC Emmen in de resterende tijd eigenlijk niet. Het bleef bij een te gemakkelijke kopbal van Sergio van Dijk waarmee doelman Diederik Boer geen moeite had. Collega Villadsen had het iets drukker maar dat is geen probleem voor het Deense struikelblok in de Emmer verdediging. Hij groeit dan alleen nog maar in de wedstrijd. ,,FC Emmen had een uitstekende keeper in de goal staan”, gaf FC Zwolle trainer Jan Everse van zijn bewondering blijk. Op het eind kon collega Gerry Hamstra dan ook verzuchten: ,,Meer dan de 1-1 hadden we ook niet verdiend maar we leven nog steeds.”

FC Zwolle-FC Emmen 1-1. 26. Dost 0-1, 48. Moisander 1-1. Scheidsrechter: Bossen. Gele kaart: Van Polen, Zuidam (FC Zwolle), Broers (FC Emmen). Toeschouwers: 3880.
FC Zwolle: Boer; Van der Haar, Moisander, Botteghin, Van der Sluijs, Zuidam, Jongsma, Reijnen, Kleizen (66. Boerrigter), Tozé, Van Polen (80. Bakker).
FC Emmen: Villadsen; Görtz (46. Breinburg), Broers, Van der Kruis, Bevaart, Haemhouts (62. Friis), Demeijer, Pannekoek, Dost (66. Sergio van Dijk), Stroeve, Verweij.


Mark Bevaart in duel met Marcel Kleizen.

Kevin Görtz in de sandwich

 

Thomas Villadsen hoefde zich niet te vervelen.

Alle hens aan dek in de Emmer verdediging.