FC Emmen C1 zet kroon op fraai seizoen

FC Emmen C1 had nog een puntje nodig om zich kampioen te mogen noemen maar pakte de titel in stijl door met 5-0 van AGOVV te winnen. De formatie van trainer Hans Kamphuis werd daarmee ongeslagen kampioen. In de eerste helft bleef de score beperkt tot de 1-0 van Menno Heerkes in de 18e minuut van een wedstrijd die bij tijd en wijle behoorlijk pittig was. De Apeldoorners waren duidelijk niet van zins om als slachtvee te gaan dienen en gooiden er veel fysieke kracht tegen aan. Scheidsrechter Klaassens moest dan ook af en toe kleine brandjes blussen. Na de doelwisseling was het echter snel gebeurd met de weerstand van het op de derde plaats staande AGOVV. Jurgen Locadia scoorde in de zesde minuut na een actie van Luciano Slagveer de 2-0 en twee minuten later kopte verdediger Jens Jurn Streutker uit een hoekschop de 3-0 binnen. In de 53e minuut smaakte Ferry Stollenga het genoegen om de 4-0 op het scorebord te brengen wat tevens zijn eerste doelpunt van het seizoen was. Het slotakkoord zette Luciano Slagveer in de 63e minuut met de 5-0. Scheidsrechters Klaassens hield de spanning er nog een tijdje in door veel extra tijd bij te trekken voordat de polonaise kon beginnen.
FC Emmen C1: Berends (47. Schuldink); Streutker, Poelstra, Warmolts, Westebring (36. Jonkers), Elperman (36. Stollenga), Van Bree, Heerkes, Locadia (45. Ypenburg), Chacon (55. Hindriks), Slagveer.

Een duet van Jurgen Locadia (links) en Luciano Slagveer (tweede van rechts).

Jurgen Locadia scoorde de 2-0 en heeft er wel een gele kaart voor over.

Toch nog spanning op de bank met trainer Hans Kamphuis (staande) en verzorger Wim Mulder.

Hoofd jeugdopleiding Joseph Oosting deelt de bloemen uit.