FC Emmen B1 pakt punt bij Go Ahead eagles B1

Go Ahead Eagles B1-FC Emmen B1 1-1
Met de 1-1 bleef de afstand tot nummer elf Go Ahead Eagles op drie punten staan maar de Emmenaren hadden gezien het nog pittige schema liever drie punten gehad. Het had daar overigens ook lang uitzicht op want Rick ten Voorde bracht zijn ploeg in de 25e minuut op 0-1 en deze voorsprong bleef tot vijf minuten voor het einde gehandhaafd. FC Emmen B1 was met de sterke wind in de rug goed begonnen en kreeg in de tiende minuut via Simon IJzerman een mogelijkheid na aanspelen van Michael Chacon maar de bal ging over de lat. Tien minuten voor de pauze leek FC Emmen zelfs op 0-2 te komen toen Simon IJzerman voorbereidend werk van Jurgen Locadia afrondde maar de scheidsrehcter had in tegenstelling tot alle Emmenaren buitenspel geconstateerd. Even daarna raakte Michael Chacon nog de staander. In de tweede helft van deze in Twello gespeelde ontmoeting zette de thuisclub meer druk maar toch bleef de ploeg van trainer Rick Mulder kansen houden. Locadia zag een inzet door de Deventer doelman onschadelijk gemaakt en Ten Voorde mikte naast. De 1-1 viel tenslotte in de 75e minuut. Een schot werd door een Emmer verdediger met de rug getoucheerd waardoor doelman Pascual Koops kansloos was.
FC Emmen B1: Koops; Hoff, Kuilder (70. Bal), Van der Ham, Koenders, Van der Berg, Caria, IJzerman, Locadia, Chacon (68. Slagveer), Ten Voorde.

Viboa D1-FC Emmen D1 1-7 (beker)
FC Emmen D1 had zoals mocht worden verwacht geen moeite met het in de hoofdklasse spelende Viboa D1. Het verschil was erg groot maar omdat de Emmenaren ook nog diverse goede kansen lieten liggen bleef de score onder de dubbele cijfers. Riemer Meinderts opende de score en werd gevolgd door Mark Meijer die de 0-2 voor zijn rekening nam. Daarna was het de beurt aan spits Pascal Huser die drie keer op rij doel trof en daarmee de tussenstand naar 0-5 tilde. Nick Westebring en Fabian Greve zorgden achtereenvolgens voor de 0-6 en 0-7 waarna de thuisclub de eretreffer scoorde. Bij FC Emmen D1 ontbraken de geblesseerden Boris Rasevic, Abe de Jong en Mark de Bruin terwijl Joost Schrik zich ziek had gemeld.
FC Emmen D1: Kortman; Arends (31. ’t Hart), Rijkens, Room, Schuldink, Meinderts (31. Greve), Nick Westebring, Wessels, De Vos, Huser, Meijer.