Terug naar overzicht Terug

FC Emmen maandag op bezoek bij Telstar


FC Emmen gebruikte de interland stop met het spelen van twee oefenduels. De sessie tegen de reserves van Bayer Leverkusen viel niet goed uit, het duel tegen de zondagamateurs van Veendam 1984 eindigde in een normale 13-0 zege. Over de wedstrijd tegen de Duitsers was coach Joop Gall uiterst verbolgen en liet dat o.a. merken door het afnemen van een vrije dag. Tegen Veendam 1894 werd vanaf de start met het bijna complete basisteam gespeeld duidelijk met het oog op de komende competitiewedstrijd.

Telstar-FC Emmen lijkt een beetje op een reunie. In voorgaande jaren werd FC Emmen meestal begroet door Alami Ahannach, de oud speler van Emmen die assistent-trainer bij Telstar is. Daar is nu ook nog de nieuwe hoofdtrainer Marcel Keizer bijgekomen die twee jaar aan de Meerdijk voetbalde. Hij speelde in 2000/01 en 2001/02 34 competitie- en 6 nacompetitieduels voor Emmen en besloot hier ook zijn actieve loopbaan. In zijn laatste jaar voetbalde hij samen met ondermeer Joseph Oosting, Antoine van der Linden en Jeffrey de Visscher. Op 25 mei 2002 speelde hij in de nacompetitie tegen FC Den Bosch zijn laatste wedstrijd en werd in het seizoen daarop gelijk trainer in het amateurvoetbal. Marcel Keizer werd dit seizoen door Telstar bij VVSB uit Noordwijkerhout weggeplukt.

Marcel Keizer doet het intussen prima met zijn nieuwe club en staat met 7 punten uit 4 wedstrijden in het linkerrijtje. Daarbij zat winst op AGOVV en Excelsior. Spectaculaire aanwinsten zijn er op het oog niet in Velsen Zuid maar zoals gebruikelijk staat er weer een goed voetballend team. Met Rhys Murphy is er zelfs een voormalige speler uit de Arsenal opleiding gehaald. Hij heeft de Ierse nationaliteit en is recentelijk opgeroepen voor Jong Ierland. Nieuw zijn verder Geraldo Hoogvliet (FC Volendam), Shahir Isoufi (FC Dordrecht) en Leandro Resida die van de topklasser Chabab afkomstig is waar Alami Ahannach tevens trainer is.


Marcel Keizer (rechts) in zijn laatste seizoen bij Emmen.