FC Emmen D1 laat volle buit glippen

FC Emmen D1-GVAV Rapiditas D1 1-1
Het Groninger GVAV Rapiditas bleek een taaie kluif voor FC Emmen. Zeker in de eerste helft was er nauwelijks sprake van krachtsverschil. Aan Emmer kant waren er wel mogelijkheden geweest voor respectievelijk Thijs Oosting, Ronald Gerdes en Thijs Dallinga maar doelman Carsten Meijwaard van de gasten keepte perfect. Aan de andere kant was het voortdurend oppassen geblazen voor de tegenstoten van de gasten. Opvallend moment in de eerste helft was overigens dat na vijf minuten werd ontdekt dat de grensrechters aan de verkeerde zijde vlagden zonder dat de scheidsrechter er erg in had.
Na de pauze ging FC Emmen goed van start. Linkerspits Ruben Roosken kreeg in de 36e minuut een goede kans maar schoot rakelijks over de lat. Vier minuten later viel de openingsgoal en wel in het voordeel van de thuisploeg. Aanvoerder Thijs Oosting werkte een goede aanval koelbloedig af: 1-0. Het bleef een levendige wedstrijd met kansen over en weer. FC Emmen doelman Kjell Scherpen was bepaald niet werkloos en moest bijvoorbeeld in de 52e minuut redding brengen op een doorgebroken aanvaller. Thijs Oosting kreeg kort daarna een mogelijkheid maar stuitte op de GVAV sluitpost. Het duel leek op een zwaar bevochten zege voor FC Emmen uit te draaien tot de 60e minuut. GVAV kreeg aan de linkerzijde een vrije trap te nemen die in het doelgebied van FC Emmen werd geplaatst. De verdediging kreeg de bal niet onder controle en bij de tweede paal kon een Groninger moeiteloos intikken: 1-1. Een sneu einde voor FC Emmen D1 dat echter redelijk wat kansen onbenut had gelaten.
FC Emmen D1: Scherpen; Luchies, Seubers, Timmerman, De Vries, Gerdes (47. Ebbinge), Langeland (35. Knol), Aalderink, Dallinga, Oosting, Roosken.

Thijs Dallinga zet voor.

Ruben Roosken (rechts) in een sprintduel verwikkeld.

Thijs Oosting (rechts) gaat neer tegen twee Groningers.

FC Emmen doelman Kjell Scherpen pakt dit schot.

SC Enschede C1-FC Emmen C1 1-1.
‘Met hangen en wurgen”, commentarieerde FC Emmen coach Henk Venema het gelijke spel. ,,Diverse spelers hadden hun dag niet waardoor we lange tijd totaal niet in de wedstrijd zaten. De uitslag is op zich wel terecht.” SC Enschede nam al na tien minuten een 1-0 voorsprong na slecht verdedigen van FC Emmen C1. Tot pakweg een kwartier voor het einde bleven de Emmenaren achter de bekende feiten aan lopen maar kregen toen plotseling weer hoop na de gelijkmaker van Kjelt Engbers. Er ging een hoekschop van Raphael Ngendakumana aan vooraf die door Engbers keurig werd ingeklopt. Conditioneel had FC Emmen in de slotfase iets meer dan de thuisclub waardoor het spel op de Enschedese helft kon worden verplaatst. Raphael Ngendakumana had wellicht nog een strafschop moeten hebben, maar de scheidsrechter wuifde die claim weg. Pech was er nog voor Maykel Mol die met een forse enkelblessure het einde van de wedstrijd niet haalde en werd vervangen door Lorenzo Hindriks.
FC Emmen C1: Knigge; Fokke, Mol (Hindriks), Bos, Hemme, Ngendakumana, Berends (Jan Scholten), Engbers, Jochem Scholten, De Graaf (Hoogeveen), Luiken.