Terug naar overzicht Terug

FC Emmen doet zich zelf te kort tegen Telstar


  


 Alexander Bannink probeert de bal uit de handen van doelman Cor Varkevisser te slaan.

  Scheidsrechter Davy Otto heeft daar een rode kaart voor over (Foto’s Gerrit Rijkens).

FC Emmen heeft in Velsen-Zuid de kansen gehad om de eerste zege binnen te halen. Vooral in het laatste half uur van de eerste helft werd Telstar weggespeeld en kwamen er levensgrote kansen. Met een hoofdrol voor middenvelder Alexander Bannink die in de 28e en 29e minuut gewoon had moeten scoren. De eerste keer maakte hij zich uitstekend vrij maar schoot hopeloos over. De tweede poging, na aangeven van Eldridge Rojer, schoot hij wederom over het doel. Na goed een half uur schoot Rojer hard in, maar vond doelman Varkevisser op zijn weg. En op slag van rust kwam Rojer een teentje te kort op een voorzet van Alexander Bannink. . ,,Het eerste kwartier liep stroef bij ons maar daarna hadden we de wedstrijd in handen. Met vooral kansen voor Alexander Bannink die zijn vizier echter niet op scherp had staan. Hij had het ons een stuk gemakkelijker kunnen maken, maar schoot gewoon blind over”, aldus de Emmer trainer.
Met slechts twee goals in vijf duels heeft FC Emmen behoefte aan een koele afmaker. Dat hoort eigenlijk Ruud ter Heide te zijn maar over hem is de technische staf ontevreden zodat de spits zelfs naar de tribune werd verwezen. Ter Heide vertrouwt wellicht te veel op prestaties uit het verleden en is te weinig voorbeeld voor de rest. Eldridge Rojer was nu de diepe spits, werkte hard maar was nauwelijks gevaarlijk in de zestien.

 

Niets aan de hand bezweert Peter van der Vlag.

 

Antoine van der Linden en Kelvin Maynard proberen Rhys Murphy af te stoppen.

 

Een hoogstandje van Kelvin Maynard (Foto’s FC Emmen Media).

 Het eerste kwartier was voor de thuisclub die in die periode vijf hoekschoppen afdwong maar behalve op een knal van Jergé Hoefdraad had doelman Peter van der Vlag, die de inzet over tikte, niet veel te vrezen. Daarna was het dus de beurt aan FC Emmen dat veel duels won, soms aardige combinaties afleverde en kansen creëerde maar dus vergat om te scoren. Het verloor in deze fase wel Marvin Wijks die na 23 minuten geblesseerd naar de kant moest en werd vervangen door Norair Mamedov.
FC Emmen probeerde na de thee de lijn door te trekken maar slaagde daar niet echt in. Op het middenveld liep het niet echt meer waarbij Rutger Worm liet blijken conditioneel nog niet op honderd procent te zitten. ,,Ik heb hem toch maar laten staan”, aldus Joop Gall, ,,want zijn ervaring kon wellicht nog de doorslag geven.” Omdat ook Telstar, dat thuis toch van Excelsior en AGOVV had gewonnen, niet imponeerde was het tweede speldeel niet van hoog niveau. De thuisclub kreeg met nog een kwartier te spelen een kans via Lenadro Resida maar Peter van der Vlag verrichtte zijn beste daad door er een hoekschop van te maken.
In de slotfase werd Rojer vervangen door Wout Weghorst die met zijn inzet voor wat meer reuring zorgde terwijl aan de zijkant Mamedov enkele goede acties had. In de 89e minuut was FC Emmen nog redelijk dichtbij bij de mogelijk winnende treffer, maar vlak bij de tweede paal konden Weghorst en Bannink de bal niet over de lijn drukken. Bannink probeede het nog om de bal met de hand binnen te slaan wat hem op een gele kaart kwam te staan en omdat hij er al eentje had, kan hij de derby tegen SC Veendam dus vergeten. ,,Een knullige kaart”, vond Joop Gall terecht. ,,En hij sloeg de bal er niet eens in.”
Telstar-FC Emmen eindigde dus in 0-0 en is voor FC Emmen de opwarmer voor de wedstrijd tegen SC Veendam. Wat veldspel betreft zit de Emmer formatie absoluut op het goede spoor. Wel schreeuwt het scoringsprobleem om een oplossing. Jooop Gall blijft echter positief: ,,We hebben ons in ieder geval strijdbaar getoond. Vrijdag gaan we voor de eerste zege.”  

Telstar-FC Emmen 0-0. Scheidsrechter: Otto. Gele kaart: Rojer (FC Emmen), geel/rood: 89. Bannink (FC Emmen). Toeschouwers: 2164.
Telstar: Varkevisser; Salasiwa, McIntosh (86. Rijnink), Promes, Correia, Korpershoek, Isoufi (83. Sheotahul), Van Essen, Resida, Murphy (67. Grootfaam), Hoefdraad.
FC Emmen: Van der Vlag; Kunst, Van der Linden, Maynard, Bakkati, Bannink, Worm, Velda, Almubaraki (86. De Wit), Rojer (79. Weghorst), Wijks (23. Mamedov).