Terug naar overzicht Terug

FC Emmen maandag naar Helmond Sport


 FC Emmen won met 1-0 van Excelsior en Helmond Sport trok in Groesbeek tegen Achilles ’29 met 3-2 aan het langste einde. De 3-2 zege van Helmond Sport gaf de meeste stof tot napraten. De Brabanders werden namelijk met twee rode kaarten geconfronteerd waardoor de beide centrale verdediger Ferry de Regt en Koen Weuts er tegen FC Emmen niet bij kunnen zijn. De rode kaarten leidden tot een spectaculair duel waarin Achilles ’29 van een 0-2 achterstand op 2-2 kon komen. Helmond Sport speelde echter vanaf de 46e minuut met een man minder en de tweede keer rood volgde in de 65e minuut waardoor het een klein half uur met negen man moest spelen. Desondanks lukte het via een goal van Serhat Koc de partij te winnen. Helmond Sport heeft overigens zondag verdediger Joey Brock aangetrokken. Hij kwam vorig seizoen voor FC Den Bosch uit maar kreeg geen verlenging. Hij kan wegens een liesblessure tegen FC Emmen echter nog niet van de partij zijn. De posities van de geschorsten De Regt en Weuts worden tegen FC Emmen vermoedelijk overgenomen door Aart Verberne en Dave Nieskens.

Het kunstgras gaat in de Jupiler League een steeds grotere rol spelen. Er zijn reeds acht clubs die over een dergelijke mat beschikken waarvan Helmond Sport er dus eentje is. De prestaties van FC Emmen op kunstgras zijn de laatste tijd overigens niet geweldig. Zo gingen de laatste acht wedstrijden op kunstgras verloren, waarbij wel moet worden bedacht dat het uiteraard allemaal uitwedstrijden zijn. De laatste zege op nepgras viel op 14 oktober 2011 toen bij AGOVV met 1-0 werd gewonnen.

Wat de onderlinge resultaten betreft heeft FC Emmen de laatste twee duels in Helmond gewonnen. In totaal speelde FC Emmen 28 maal op sportpark de Braak waarvan het negen maal won, dertien keer zegevierde de thuisclub en zes keer stond er na negentig minuten een gelijke stand op het scorebord.