FC Emmen maakt valse start

FC Emmen is er niet in geslaagd om het jaar 2015 in te zetten met een overwinning. De kansen op een beter resultaat tegen FC Oss waren er zeker in de eerste helft maar de scherpte ontbrak en omdat ook de verdediging wel eens een steekje liet vallen gingen de Brabanders met een 2-0 zege naar huis. FC Emmen trok hiermee de negatieve spiraal van voor de winterstop door want voor de vijfde achtereenvolgende keer werd niet gewonnen.

Hoewel FC Emmen op papier een aantal aardige spitsen in huis heeft die met enige regelmaat scoren, was er deze keer geen sprake van een behoorlijke afwerking. In het eerste half uur van het duel dat onder prima omstandigheden werd gespeeld kreeg de ploeg een drietal prima mogelijkheden. De eerste na zeven minuten was discutabel omdat de kopbal van Rick ten Voorde van ongeveer de zestien meterlijn door de Osse doelman Xavier Mous achter de doelman leek te zijn gepakt. Assistent-scheidsrechter Schaap constateerde dat echter niet waardoor de stand 0-0 bleef. De assistent was overigens een onzekere factor, zo zag hij tot hilariteit van het publiek na rust niet dat een bal duidelijk de achterlijn had overschreden wat een hoekschop tot gevolg had moeten hebben. Na precies een kwartier spelen kreeg FC Emmen een honderd procent kans. Een voorzet van Raymond Gyasi bereikte Erixon Danso die vervolgens voor gaf op de bijna op de doellijn staande Rick ten Voorde die echter kans zag de bal over te werken. Twee minuten later kreeg Danso een mogelijkheid toen hij alleen op de doelman afstormde maar zag ook geen kans hem de passeren.

Erixon Danso kan FC Oss doelman Xavier Mous niet passeren.

Frank Olijve was eindelijk weer van de partij.

Arjen Hagenauw probeert het vanuit een moeilijke hoek (Foto’s: Bennie Wolbers)

In het restant van de wedstrijd kreeg FC Emmen geen mogelijkheden meer van dit kaliber en moest zelfs toestaan dat het degelijk spelende FC Oss met een 0-2 voorsprong de rust in ging. Eerst was het Richard van der Venne die na een vrije trap doelman Telgenkamp passeerde. FC Emmen trainer Marcel Keizer, was des duivels over de wijze waarop deze goal tot stand kwam. ,,Hier erger ik me mateloos aan. Bij spelhervattingen vertonen we te vaak onvolwassen gedrag. In de winterstop hebben we het daarover nog nadrukkelijk gehad. Als we dat er niet uit krijgen wordt het een lastig verhaal.” Drie minuten voor rust voegde FC Oss daar een tweede treffer aan toe toen Felitciano Zschussen na een steekpassje een vrije loop kreeg en Dennis Telgenkamp kansloos liet: 0-2.

Derre Kwee heeft de bal over de lijn gezien maar krijgt geen steun van de arbitrage.

Boy Deul maakte een uur vol (Foto’s: Henk Benting)

FC Emmen begon de tweede helft in dezelfde samenstelling maar wel liet trainer Keizer vanaf de start Marnix Kolder en Frank Olijve warmlopen. Dit geroutineerde duo werd er na een uur spelen ingebracht voor Boy Deul en Raymond Gyasi die na blessureleed nog op zoek naar hun oude niveau zijn. Met de komst van Kolder verdween Rick ten Voorde weer na de zijkant en later werd met Arjen Hagenauw nog een derde spits ingebracht. Veel hielp het echter niet want aan beide zijden vielen er in het tweede bedrijf erg weinig kansen te noteren. Bij FC Emmen viel een hard schot van Frank Olijve op dat door doelman Xavier Mous werd overgetikt en FC Oss zag een schot van Richard van der Venne door Dennis Telgenkamp gekeerd worden. Voor het overige veel balbezit van FC Emmen zonder echte doelrijpe mogelijkheden. Het Emmer publiek was hoorbaar teleurgesteld en dat was de jarige Marcel Keizer, hij had zich ongetwijfeld een mooiere 47e verjaardag gewenst, uiteraard ook. ,,FC Oss heeft in mijn ogen terecht gewonnen.” FC Oss trainer Reinier Robbemond vond dat de winst voor zijn elftal geflatteerd was maar dat was te veel eer voor FC Emmen.

FC Emmen-FC Oss 0-2. 39. Van der Venne 0-1, 42. Zschussen 0-2. Scheidsrechter: Nijhuis. Toeschouwers: 2860.
FC Emmen: Telgenkamp; Van Deelen (69. Hagenauw), Streutker, Kwee, Jallo, Rozema, Deul (59. Olijve), Mannes, Gyasi (59. Kolder), Ten Voorde, Danso.
FC Oss: Mous; Kok, Ket, Balk, Jansen, Van der Venne (78. Roshanaly), Kamaci, Janssen, Stuy van den Herik, Zschussen, Bakx (90. Vierwind).