Terug naar overzicht Terug

Donaties welkom voor de bus van Niek Rozema


Met onze stichting Beat Duchenne zijn wij in aanraking gekomen met de familie Rozema, die hebben een zoon met ziekte van Duchenne. Wij willen graag een bijdrage doen vanuit de stichting. Daarnaast hebben wij een actie opgezet om meer geld in te zamelen dit is onze link:  http://www.beatduchenne.com/donatie-bus-niek/ , aldus woordvoerder Gert-Jan Bos.


De familie Rozema uit Klazienaveen-Noord werd afgelopen december ernstig gedupeerd doordat hun bus is uitgebrand. Moeder José en vader Johan kunnen nu niet meer met hun gehandicapte zoon Niek (19) op stap. De brand ontstond op de Meerdijk in Emmen toen vader Johan met de jongste zoon (11) op weg was naar de dierenarts. De oorzaak van de brand is niet bekend. Vader José stelt dat de bus goed verzekerd was, maar dat de verzekering alleen de dagwaarde gaat uitkeren. ,,Hij is wel 13 jaar oud. We hebben er heel veel mee gereden. Een nieuwe bus moet ook weer worden aangepast en dat kost veel geld. Dat hebben we niet.”

Het was voor de familie Rozema een nare afsluiting van een toch al zwaar jaar. Hun oudste zoon Maik leed net als Niek aan de Ziekte van Duchenne, waarbij de spieren geleidelijk worden afgebroken. Maik is in februari overleden, met Niek gaat het naar omstandigheden goed, na een moeilijke periode. Niek is een trouwe fan van FC Emmen en heeft een seizoenkaart.

Inmiddels wordt van diverse kanten hulp geboden. Zoals o.a. dus door de stichting Beat Duchenne die donateurs in staat stelt via de eerder vermelde link een bijdrage te leveren. Ook doneren Klik dan hier.