Terug naar overzicht Terug

FC Emmen loot uitwedstrijd tegen Heracles Almelo


Voor de derde ronde van de KNVB Beker heeft FC Emmen een uitwedstrijd tegen Heracles Almelo, de huidige nummer laatst van de eredivisie, geloot. Bij de club uit Almelo spelen met Bas Sibum, Mark Jan Fledderus en Wout Weghorst spelers met een FC Emmen verleden. De wedstrijd zal vermoedelijk op 28 oktober worden gespeeld.


In het kader van de KNVB beker hebben Emmen en Heracles elkaar een keer eerder ontmoet. Op 30 augustus 1995 verloor Emmen toen thuis op de Meerdijk met 4-1. Jan de Jonge zette al in de vierde minuut Emmen op voorsprong maar na de pauze scoorde Folkert Velten liefst vier keer. Emnmen speelde vanaf de 41e minuut met tien man na een rode kaart voor Tony Alberda. De wedstrijd werd vooraf gegaan door een indrukwekkende minuut stilte wegens het overlijden van oud-trainer René Notten.

Begin september van dit jaar oefenden beide teams tegen elkaar in de JENS Vesting en toen wonnen de Almeloërs met 7-0. Een maatstaf was die uitslag echter niet helemaal omdat er veel wisselspelers en A-junioren werden ingezet.

Emmen is de enige stad naast Rotterdam met twee vertegenwoordigers bij de laatste 32 van het bekertoernooi. Stadgenoot WKE is daarin ook van de partij en lootte een thuiswedstrijd tegen Excelsior Rotterdam.