Terug naar overzicht Terug

Alexander Bannink tegen Jong Ajax terug in de basis


In de opstelling van FC Emmen voor de thuiswedstrijd tegen Jong Ajax is in vergelijking met de basisformatie tegen Excelsior Maassluis een wijziging te melden. Alexander Bannink is hersteld van de buikgriep aanval en keert terug. Voor hem moet Boy Deul wijken, hij is nog niet optimaal fit maar zal wel als wissel ingezet kunnen worden. Danny Menting viel in Maassluis in voor de eveneens zieke Jurjan Mannes maar blijft wel in de basis staan. De stemming in de groep en bij trainer Joop Gall is goed na de bekerwinst van afgelopen dinsdag. ,,Je moet naar een topklasser die niets heeft te verliezen. Ze stijgen meestal boven hun kunnen uit en zijn goed gemotiveerd. Wat dat betreft hebben we daar een goede uitslag neer gezet. Een topklasser mag immers verliezen en wij als profclub mogen niet verliezen.”
Opstelling FC Emmen: Meerits; Bakkati, Luis Pedro, Siekman, Almeida, Bannink, Rozema, Menting, Resida, Bergkamp, Peters.


Met welk elftal Jong Ajax op bezoek komt, valt nooit met zekerheid te zeggen gezien de altijd vele wisselingen. Wel speelden de jonge Amsterdammers afgelopen dinsdag in Katwijk een oefenduel tegen Quick Boys en wonnen die overtuigend met 4-0. De doelpunten werden gescoord door Abdel El Hasnaoui, Nikola Vujnovic, Sheraldo Becker en Leeroy Owusu. Vujnovic zal in ieder geval niet naar Emmen komen want de Montenegrijn is op proef en dus niet speelgerechtigd. Jong Ajax speelde in de volgende opstelling: 
Alblas; Noordhoff (Owusu 46), Vissie, Tete (46. Warmerdam), Van Koesveld, Boccara, El Hasnaoui (46. Keskin), Bousbiba (65. Acolatse); Becker, Zivkovic (46. Vujnovic), Hendriks (65. Bakker).