FC Emmen loopt in Den Bosch averij op

Stilletjes en wellicht zachtjes hoorbaar werd in Emmen aan drie op een rij gedacht. Drie duels achter elkaar winnen bij de start van de competitie zou mooi zijn geweest, maar in Den Bosch werd ruw een einde aan die optimistische gedachte gemaakt. FC Den Bosch versloeg de tot dan toe nog niet gepasseerde defensie van FC Emmen drie maal zonder een tegengoal te incasseren. Een overwinning die verdiend was op een FC Emmen dat wat het veldspel betrof beduidend minder speelde dan in de voorgaande twee wedstrijden.

Marcel Keizer lijkt niet gerust op een goede afloop.

Doelman Dennis Telgenkamp is hier de Bossche aanvallers de baas.

De statistieken wezen vooraf al op een moeilijke avond voor FC Emmen dat in de Brabantse hoofdstad slechts zelden tot een goed resultaat kwam. Uiteraard werd daar weinig waarde aan gehecht maar de cijfers logen niet. Tot grote teleurstelling ook van trainer Marcel Keizer. ,,We gingen hier naar toe met het idee dat we er goed op stonden. In het begin waren we nog veel aan de bal zonder echt gevaarlijk te worden. Duidelijk werd dat FC Den Bosch meer wilde winnen dan wij. We speelden zeker vijf tot tien procent beneden het niveau van de voorgaande wedstrijden. In de tweede helft is het niet gelukt de zaak om te draaien, een tactische wissel bij ons leverde ook niets op. FC Den Bosch won uiteindelijk verdiend. Bij ons was het in de eerste wedstrijden samen winnen, deze keer was het samen verliezen.”

Links zit Derre Kwee er boven op.

De reserves showen hun nieuwe schoenen.

Geel voor Dennis Telgenkamp (Foto’s: Bennie Wolbers).

Opvallend bij FC Emmen is onder anderen het feit dat de verdediging enorm veel hoekschoppen weggeeft. Tegen FC Den Bosch waren dat er negen, een week eerder tegen FC Dordrecht, in Emmen nog wel, veertien. Maar liefst 23 tegen in twee duels zouden er op kunnen wijzen dat het uitverdedigen niet op het vereiste niveau zit. In Den Bosch bleek dat ook wel. De vleugelverdedigers Johan Kulhan en Gaby Jallo begonnen bijvoorbeeld erg matig, voor de opbouw werd meestal de eigen doelman gekozen en dat ging bovendien een paar maal bijna mis. In de lucht mist het verdedigingsblok met het ontbreken van Tim Siekman een kopsterke verdediger want vervanger Derre Kwee mist de lengte wat FC Emmen halverwege de eerste helft op een doelpunt kwam te staan. De een kop grotere spits Jordy Thomassen kon via de paal raak koppen: 1-0. Bij FC Emmen moest het hoofdzakelijk van Boy Deul komen, zo bood hij Rick ten Voorde een kopkans (over) en stichtte op slag van rust verwarring in de Bossche defensie maar de hele verdediging passeren lukte Boy Deul net niet.

In de tweede helft gebeurde er van beide kanten wat meer maar het goed storende FC Den Bosch liet FC Emmen maar niet in het spel komen. Er kwamen wat kansjes en kans op een kansje voor FC Emmen maar het zette geen zoden aan de dijk. Ook het inbrengen van Raymond Gyasi niet. In de 67e minuut bezorgde FC Emmen Arda Havar, de 28-jarige debutant aan Bossche zijde, de dag van zijn leven door hem met een kopbal bij de tweede paal de 2-0 te laten aantekenen. Dezelfde Havar leidde ook de 3-0 in toen hij in de 78e minuut door doelman Telgenkamp binnen de zestien onderuit werd gehaald. De Emmer sluitpost kwam er met geel af maar de strafschop van Malcolm Esajas kon hij niet keren: 3-0. Enig vermeldenswaardig feit aan Emmer zijde in de slotfase was nog het debuut van Jens Jurn Streutker als vervanger van Boy Deul.

FC Den Bosch-FC Emmen 3-0. 23. Thomasson 1-0, 67. Havar 2-0, 80. Esajas (strafschop) 3-0. Scheidsrechter: Dieprink. Gele kaart: Thomassen, Vosebelt (FC Den Bosch), Kulhan, Rozema (FC Emmen). Toeschouwers: 3108.
FC Den Bosch: Heemskerk; Statie, Maatsen, Fernandes, Belterman (68. Boddaert), Vossebelt, Esajas, Zeldenrust, Thomassen (82. Pantophplet), Havar (82. Smeekes).
FC Emmen: Telgenkamp; Kulhan (63. Gyasi), Kwee, Seip, Jallo, Rozema, Deul (82. Streutker), Olijve, Ten Voorde, Kolder(80. Mannes), Danso.