FC Emmen B1 kansloos in bekerduel tegen AZ

Het bekeravontuur van FC Emmen B1 is snel beëindigd. De Emmenaren moesten op bezoek bij AZ onder 16 en gingen tamelijk kansloos met 5-1 onderuit. De Alkmaarder formatie had na een helft spelen reeds een 4-1 voorsprong opgebouwd.

FC Emmen maakte een matte indruk en liet zich te gemakkelijk door de Noordhollanders opzij zetten. Dat leidde al snel tot een 2-0 voorsprong (12e en 15e minuut) maar er flakkerde vervolgens nog even hoop toen Thijs Oosting na een voorzet van Freddy Quispel in de 22e minuut de 2-1 achter de AZ doelman frommelde. AZ maakte echter snel een einde aan eventuele Emmer illusies door met 4-1 (goals in de 30e en 40e minuut)  de rust in te gaan. Na de pauze werd het iets beter wat FC Emmen betrof ook al omdat AZ royaal ging wisselen. Na de 5-1 in de 60e minuut kreeg AZ vier minuten later nog een niet terechte strafschop toegewezen maar die werd door doelman Kjelt Scherpen gestopt.
FC Emmen B1: Kjell Scherpen, Lesley Osazee, Twan Berends, Lorenzo Hindriks (41. Matthijs Verheul), Ruben Roosken, Remco Bos, Thom Scheper (41. Rob Deiman), Thijs Oosting, Freddy Quispel (60. Ronan Zwaagstra), Kjelt Engbers en Jearl Margaritha (41. Thijs Dallinga).