Bekerwinst FC Emmen A1 en D1

Hoogezand A1-FC Emmen A1 0-4 (beker)
Een duidelijke zege voor de Emmenaren maar die wel hard werken vorderde. De thuisclub beschikte over een goed elftal met een uitblinker in Felipe Marcal Pinheiro. De eerste grote kans was echter voor de gasten toen Raphael Ngendakumana in de achtste minuut de lat raakte. De razendsnelle flankspeler nam daarna de 0-2 en 0-3 voor zijn rekening. Bij de 0-2 werd hij door Sander de Grote de diepte ingestuurd. Tegen het einde van de eerste helft had de thuisclub een sterke fase waarin FC Emmen doelman Rick Knigge een paar goede reddingen verrichtte. Hoogezand trof in de 40e minuut zelfs de lat maar amper een minuut later sloeg FC Emmen voor de derde keer toe. Tyson Dos Santos kopte keurig een voorzet vanaf rechts in: 0-3. Direct na rust bracht FC Emmen coach Gert Heerkes al zijn vijf wissels in het veld. Hoewel er enkele goede kansen werden gecreëerd bleven de doelpunten aanvankelijk uit. Met name Tyler Dos Santos kreeg mogelijkheden. De 0-4 werd in de slotfase gescoord door Niels Grevink.
FC Emmen A1: Knigge (46. Wolters); Sliedrecht (46. Fokke), Wielink, Van Dijk, Van den Berg, Bijlsma, Dos Santos, Ngendakumana (46. Grevink), De Grote, Klaver (46. Smidt), Jan Scholten (46. Komduur).

FC Emmen D1-GVAV Rap D1 5-0 (beker)
FC Emmen D1 is het bekertoernooi van start gegaan met een duidelijke 5-0 overwinning op het stad-Groninger GVAV Rapiditas D1. Na een helft spelen stonden de Emmenaren reeds op een 4-0 voorsprong. De score werd in de vijfde minuut geopend door Damian de Vries. Na de 2-0 van Joey Roufs scoorde Damian de Vries met een afstandsschot 3-0 en Boy Nijgh bepaalde de ruststand met een schot van buiten de zestien op 4-0. Na de pauze ging het wat scoren betreft moeizamer en de enige treffer in deze periode werd tien minuten voor tijd gescoord door Luca Broers.
FC Emmen D1: Hugo Fransen; Bram Jakobs, Bram Sieljes, Koen IJpelaar, Tim Mulder, Thom Hulshof, Boy Nijgh, Fake de Jong, Luca Broers, Joey Roufs, Damian de Vries. Wissels: Aidan Bulder, Giel Fransen, Milan Dries, Sem Jansen, Elijah Mansaray.

Boy Nijgh (midden) haalt uit.

Sem Jansen neemt de bal ineens maar zou op de Groninger doelman stuiten.

Aanvoerder Joey Roufs probeert een tegenstander af te schudden.

Luca Broers probeert het van afstand.

FC Emmen D2-Frisia D1 2-2 (beker).
FC Emmen D2 begon niet scherp aan de wedstrijd en in de eerste minuut wist het fysiek sterke Frisia D1 twee doelpunten te scoren en de stand op 0-2 te brengen. Hierdoor was FC Emmen D2 toch even van slag en had moeite met het fysieke spel van de Friezen. Gedurende de eerste helft kwam de thuisploeg meer aan voetballen toe, maar kon niet voorkomen dat de ruststand 0-2 werd voor de gasten. Na de rust leek er niet veel te veranderen, maar nadat FC Emmen D2 in het laatste kwartier achterin 1 op 1 ging spelen, liepen de combinaties beter en brachten de Emmenaren de stand via Wesley Gravelle terug tot 1-2. Hierna was het FC Emmen D2 dat het tempo opvoerde en beter ging voetballen. Kas Lamberink schoot met een afstandsschot de verdiende 2-2 binnen. Hierna ontstonden nog meer kansen op de overwinning, maar het bleef vandaag bij 2-2.
A.s. maandag speelt FC Emmen D2 vriendschappelijk tegen sc Heerenveen D1 op sportpark Skoatterwald in Heerenveen.

FC Emmen C1-Be Quick 1887 C1 4-3 (oefen)
FC Emmen C1 begon uitstekend tegen de ploeg uit Groningen met goed voetbal. Dat werd in de zevende minuut al beloond met een goal van Vincent Pichel. Kort daarop verhoogde Mark Ploeger de voorsprong tot 2-0 maar toen stokte het wat bij de Emmenaren. Be Quick kwam nog voor rust terug tot 2-1 en profiteerde na de rust van matig spel van de thuisclub door de achterstand in 2-3 om te buigen. Bij FC Emmen werden vervolgens de ruggen gerecht en Jordy Luchies scoorde met een schot van afstand de gelijkmaker. De winnende goal kwam van de voet van Mark Ploeger na een assist van Luciano Darty: 4-3.

FC Emmen B1 toernooi Meppen: Werder Bremen U16-FC Emmen B1 1-0, SV Meppen U17-FC Emmen B1 1-1.
FC Emmen C2-Go Ahead Eagles C1/2 0-9