Terug naar overzicht Terug

FC Emmen lijft spits Kai Huisman in


FC Emmen heeft met Kai Huisman overeenstemming bereikt over een contract voor de duur van één seizoen met daarbij een optie voor nog een extra seizoen. Met het vastleggen van de 21 jarige centrumspits is de eerste versterking van de selectie van buitenaf een feit. De geboren Edenaar komt transfervrij over van Vitesse.


Jan Korte vertelt: “We zijn volop aan het werk om de selectie op diverse posities te versterken ten opzichte van afgelopen seizoen. Uitbreiding van het scorend vermogen hebben we vaak besproken en staat hoog op ons prioriteitenlijstje. Het komende seizoen willen we een stijging in het aantal doelpunten zien, in de eerste plaats om meer wedstrijden te kunnen winnen maar ook willen we het publiek meer spektakel laten zien. De versterkingen die FC Emmen écht beter maken hangen tegen het niveau van Eredivisie aan en daarom is het bijzonder lastig dergelijke spelers nu al te contracteren. We zijn dan ook zeer verheugd dat we  vandaag Kai Huisman kunnen presenteren. In ons netwerk hebben we zijn naam diverse malen horen vallen, dus hebben we hem nader bestudeerd. Kai is een echte voetballende diepe spits en heeft een neusje voor de goal. Zijn honger naar doelpunten kan ons de komende seizoenen écht verder gaan brengen. Vanwege blessureleed heeft hij z’n talent nog niet volledig kunnen ontwikkelen en uitbuiten. Kai is inmiddels uitgebreid medisch onderzocht door sportspecialisten, en zij hebben het licht op groen gezet. Wij zijn er van overtuigd dat we met de komst van Kai doelpunten hebben binnengehaald.”

Kai Huisman over zijn keuze voor Emmen: “Tijdens het contact met de club was er vrijwel meteen een klik en ontstond het juiste gevoel. De plannen van de club zitten vol ambitie, en ik ook. Uiteindelijk wil ik bewijzen dat ik het niveau van de Eredivisie aan kan. FC Emmen heeft de afgelopen seizoenen diverse spelers zodanig een platform gegeven dat ze ook de stap hebben gemaakt. Ik maak graag gebruik van het platform wat ze bieden en kijk uit naar het komende seizoen.”