Terug naar overzicht Terug

FC Emmen slaat Piketpalen Technisch Kader voor 2016/2017


FC Emmen zal binnen het technische kader voor komend seizoen enkele wijzigingen gaan doorvoeren. Dit betekent dat op 27 juni a.s., wanneer de eerste selectie start met trainen niet alleen op het veld nieuwe gezichten te zien zullen zijn, ook naast het veld zullen de nodige nieuwe gezichten waar te nemen zijn.


Jan Korte geeft een toelichting op de diverse wijzigingen: “Als manager voetbalzaken is mij in eerste instantie verzocht te bewerkstelligen dat er goede doorstroom tussen Jeugdopleiding en eerste selectie zal zijn de komende seizoenen. Dan moet je bereid zijn nóg meer aandacht te schenken aan de Jeugdopleiding, kwantitatief en kwalitatief. In dat kader heb ik gemeend de rol van Gert Heerkes als hoofd jeugdopleiding i.c.m. de coaching van de A1 groter te maken en zijn takenpakket aan de top van onze opleiding uit te breiden. Dit houdt automatisch in dat hij geen tijd meer zal hebben om als eerste assistent te fungeren van het eerste elftal. Omdat het bouwen aan jeugd voor ons prioriteit heeft, hebben we besloten voor het eerste op zoek te gaan naar een nieuwe assistent.”

Jan Korte vervolgt: “Die zoektocht hebben we inmiddels positief afgerond. De 43 jarige uit Vries afkomstige oefenmeester Casper Goedkoop tekent een tweejarige overeenkomst als eerste assistent trainer. Hij is een trainer die in het verleden heeft bewezen extra aandacht te hebben voor jong talent en maakt zich hard om jeugdspelers minuten te laten maken. Bovendien werkt hij gedisciplineerd en gepassioneerd, en heeft inmiddels de nodige ervaring in ons werkgebied. Dit past uitermate goed bij onze visie voor de middellange termijn en daarom zijn we zeer content met zijn aanstelling.

Tevens voegen we oudgediende Bas Sibum toe aan de jeugdafdeling. Hij gaat zich het komende seizoen toeleggen op talentontwikkeling waarbij extra aandacht wordt geschonken aan individuen. Als oud prof kent hij het klappen van de zweep en weet hij precies wat er nodig is en wat er voor offers moeten worden gebracht om als full prof door het leven te gaan. Bas Sibum is toegelaten op de één na hoogste trainerscursus van de KNVB en zal in dat kader ook de benodigde stage bij FC Emmen gaan lopen. Overigens is René Grummel tot diezelfde cursus toegelaten, dus Bas verkeert tijdens de lessen op de Campus in de Zeister bossen in goed gezelschap.
Tot slot zal Rinus Brinkman doorschuiven binnen de scouting van FC Emmen. Hij zal vanaf heden in de functie van coördinator scouting het eerste aanspreekpunt binnen het scoutingsapparaat van FC Emmen zijn.

Al met al hebben we het technisch kader voor de komende seizoenen staan, dat betekent dat ik me vanaf nu volledig toe ga leggen op de invulling van de eerste selectie voor het seizoen 2016/2017”, aldus Jan Korte.