FC Emmen lastig voor Feyenoord

FC Emmen is bij de inwijding van het kunstgrasveld bepaald niet onder de voet gelopen door Feyenoord. Een gelijkspel hoorde zeker tot de mogelijkheden maar twee verdedigingsfoutjes zorgden er voor dat de Rotterdamse formatie met een 2-0 zege de geblindeerde bus in kon. Toch was er ook winst voor FC Emmen want het stadion zat bijna vol met zo’n zevenduizend toeschouwers.

Cas Peters (tweede van rechts) draagt een Feyenoorder op zijn rug.

Elson do Rosario Almeida ontwijkt stijlvol twee Feyenoorders (Foto’s: Henk Benting).

Zowel FC Emmen als Feyenoord zoekt nog naar de ideale samenstelling en die is bij de formatie van trainer Fred Rutten nog ver te zoeken. Voorlopig is hij het slachtoffer van de succesvolle WK door het verlies van een aantal internationals en naar vervangers wordt nog gezocht. Tegen FC Emmen liet hij aanvankelijk ook nog Jean-Paul Boëtius en Tonny Vilhena buiten het elftal terwijl een erkende vleugelspits als Ruben Schaken als rechtsback mocht fungeren. Bij FC Emmen stond nieuwkomer Danny Menting in de eerste helft op de plek waar normaliter Tim Siekman staat, in de tweede helft werden de rollen omgedraaid. Verder stonden Gaby Jallo, Soufiane Laghmouchi en Cas Peters in de basisformatie. Jallo en Peters zijn daarvan het verst, de overigen nieuwelingen, inclusief Boy Deul die in de tweede helft kwam, speelden onopvallend.

Feyenoord komt op 0-1 door Anass Achabar (opspringend).

Een mooi gezicht.

Soufiane Laghmouchi is de bovenliggende partij.

Druk op het doel van Feyenoord (Foto’s: Gerrit Rijkens).

In de eerste helft had Feyenoord wel een licht overwicht zonder overigens tot echte kansen te komen. De 0-1 na bijna een half uur spelen kwam dan ook letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen. Een vrije trap vanaf de rechterkant werd door Anass Achabar, toch geen famueze kopspecialist, langs doelman Marko Meerits gekopt. In het restant van de eerste helft werden de daden van FC Emmen wat groter. Alexander Bannink speelde Leandro Resida mooi vrij en ziijn inzet werd tot hoekschop verwerkt. Resida kreeg opnieuw een mogelijkheid maar het boogje was uiteindelijk te simpel voor doelman Hahn. En in de zevende minuut voor de thee haalde verdediger Sven van Beek de hard werkende Cas Peters op een aantrekkelijke afstand onderuit maar Sander Rozema schoot de vrije trap vrij slordig over. De spelhervattingen van FC Emmen zijn duidelijk voor verbetering vatbaar.

De tweede helft begon voor FC Emmen met een mogelijkheid voor Elson Almeida na een steekpass van Bannink maar de opkomende rechtsback van FC Emmen schoot in het zijnet. Er kwamen meer kansen in de tweede helft voor de thuisclub, zo miste Luuis Pedro maar net bij de tweede paal na een vrije trap, een schot van Peters ging via de rug van een Feyenoorder hoekschop, Laghmouchi probeerde de ver uit zijn doel gekomen Warner Hahn te verschalken maar slaagde daarin niet en Tim Siekman tikte net naast. Kansen dus voor FC Emmen op een beter resultaat. Feyenoord zat natuurlijk ook niet helemaal stil. Zo werd een schot van Wesley Verhoek door Meerits tot hoekschop werd omgebogen en een knal van John Goossens na een leep passje van Boëtius belandde op de paal. Zeven minuten voor het slot werd de wedstrijd definitief in het voordeel van de gasten beslist. Mitchell te Vrede, voorlopig de opvolger van Graziano Pelle, kreeg op de rand van buitenspel de ruimte en schot diagonaal raak: 0-2.

FC Emmen-Feyenoord 0-2. 29. Achabar 0-1, 83. Te Vrede 0-2. Scheidsrechter: Mulder. Toeschouwers: 7000.

FC Emmen: Meerits; Jallo, Menting (46. Siekman), Luis Pedro, Almeida, Olijve (61. Metaj), Bannink (64. Bakkati), Rozema, Resida (46. Deul), Peters, Laghmouchi (77. Barrie).
Feyenoord: Hahn; Schaken (67. Karsdorp), Van Beek (46. Woudenberg), Steenvoorden, Nelom (46. Vormer); Immers (46. Vilhena), Sleegers, Goossens; Verhoek (64. Manu, 82. Dammers), Te Vrede en Achahbar (74. Boëtius).