Terug naar overzicht Terug

Keepersruil FC Emmen/FC Groningen afgerond


Peter van der Vlag wordt de nieuwe tweede keeper bij FC Groningen en doelman Stefan van der Lei gaat spelen voor FC Emmen. Onder voorbehoud van een positieve uitslag van de medische keuringen, gaat de ‘keepersruil’ per direct in. Stefan van der Lei (21) wordt voor de periode van één seizoen gehuurd door FC Emmen. Peter van der Vlag  tekent in de Euroborg een contract voor één seizoen met een optie aan Groningse zijde voor nog een jaar.


Wedstrijden

Van der Vlag speelde meer dan vijfhonderd officiële wedstrijden in het betaalde voetbal bij SC Veendam, Go Ahead Eagles, SC Cambuur en FC Emmen. Van der Lei is afkomstig uit de jeugdopleiding van FC Groningen, keepte in diverse nationale jeugdelftallen en wacht nog op zijn officiële debuut in het betaalde voetbal.

Ervaren

FC Emmen-directeur Wim Beekman: “Peter van der Vlag is een ervaren keeper en met Stefan van der Lei en Marko Meerits hebben wij twee talentvolle keepers in de selectie. Wij stonden niet te springen om Peter van der Vlag te verkopen aan FC Groningen, maar met twee talentvolle keepers in de selectie en de transfersom die wij ontvangen, die FC Emmen uiteraard goed kan gebruiken, zijn wij zeer tevreden. In onze ogen is dit een prima oplossing met een win-win situatie voor alle partijen. Wij gunnen Peter van der Vlag deze stap in zijn carrière en wensen hem veel succes het aankomend seizoen”, aldus Wim Beekman.