FC Emmen laat de punten aan Telstar

Na twee achtereenvolgende verliesbeurten was de Emmer hoop gevestigd op een driepunter bij hekkensluiter Telstar. FC Emmen kwam beter voor de dag als afgelopen maandag tegen Helmond Sport maar desondanks was het niet voldoende voor de winst. Zelfs een gelijkspel ontging de formatie van trainer Marcel Keizer want het duel eindigde in een nederlaag. Dat was op basis van een goede tweede helft niet verdiend maar op het scorebord stond de keiharde waarheid: 2-1 voor Telstar dat na afloop de eerste zege van het seizoen vierde alsof een kampioenschap was behaald.

In de eerste helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd. De eerste kans was wel voor de thuisclub toen in de tweede minuut Johan Kulhan zijn tegenstander Fabian Serrarens net voor de doellijn van de bal af gleed. Een actie waarin menig thuisclub supporter een strafschop meende te zien. Drie minuten later tikte aan de andere Rick ten Voorde de bal net voorlangs de goal. Dat waren echter tot kort voor de rust de mogelijkheden, de thuisclub zette behoorlijk wat druk op de Emmenaren die maar moeizaam aan tegenstoten toe kwamen. Kort voor rust had Telstar zelfs op voorsprong kunnen komen maar tot twee maal toe was Jens Jurn Streutker de reddende engel. Eerst haalde hij een inzet van Lilipaly van de doellijn en een minuut later hield hij Rafael Uiterloo ten koste van een hoekschop van de openingsgoal af.

Telstar probeert het spel van FC Emmen ’te ontregelen’ door in de 60e minuut de sproeier aan te zetten.

FC Emmen doelman Dennis Telgenkamp wordt door Stefano Lilipaly (links) gepasseerd.

Na de pauze werd het een aantrekkelijk schouwspel met een FC Emmen dat grotendeels het duel dicteerde. Al in de eerste minuut kreeg Rick ten Voorde een mogelijkheid maar zijn knal ging via het lichaam van een ‘Witte Leeuw’ over de achterlijn. Een klein kwartier later werd de wedstrijd opgevrolijkt door de sproei installatie die ongenood in werking trad. Na het verfrissende intermezzo ging FC Emmen door met druk op de tegenstander zetten. Trainer Marcel Keizer probeerde dat nog meer op te voeren door na dik een uur Marnix Kolder uit het veld te halen ten faveure van Raymond Gyasi die met zijn snelheid gevaar kon stichten terwijl Rick ten Voorde positie van Kolder overnam.

Mohammed Ajnane (10) klopt Telgenkamp voor de 2-0.

Erixon Danso verkleint de achterstand tot 2-1 (Foto’s: Bennie Wolbers).

In een tijdsbestek van drie minuten, van de 68e tot en met de 71e minuut, kantelde het duel echter in het voordeel van Telstar. Eerst mokte verdediger Johan Kulhan aan de zijlijn iets te lang over een vermeende overtreding waarvan Telstar profiteerde. Kulhan reageerde te laat en kon de voorzet van Serrarens die tot de 1-0 van Stefano Lilipaly leidde er niet meer uithalen. Drie minuten later werd de Emmer verdediging deskundig geklopt door een pass van Lilipaly op Mohammed Ajnane die buiten bereik van doelman Telgenkamp de 2-0 binnen schoof. Een geweldige domper voor FC Emmen dat zo op de goede weg leek te zijn.

Met nog een dik kwartier te spelen en een dubbele wissel, Derre Kwee en Jurjan Mannes kwamen in het veld voor Johan Kulhan en Gaby Jallo, werd tot een slotoffensief besloten. Met opportunistisch spel werd getracht er minimaal nog een gelijkspel uit te slepen en dat had ook duidelijk gekund. Uitgerekend de centrumverdedigers Marcel Seip en Jens Jurn Streuitker kregen elk een dot van een kans, in de 83e en 86e minuut, maar kregen de bal niet langs Telstar goalie Wesley Zonneveld. Seip kopte in de negentigste nogmaals op de goal maar stuitte opnieuw op Zonneveld. Er werden nog drie minuten extra tijd toegekend maar Telstar hield met behulp van tijdrekken stand en kreeg in de counter nog een kansje maar Telgenkamp werkte niet mee. De derde nederlaag op rij was echter een feit voor het hevig teleurgestelde FC Emmen.

Telstar-FC Emmen 2-1. 68. Lilipaly 1-0, 71. Ajnane 2-0, 73. Danso 2-1. Scheidsrechter: Kooij. Gele kaart: Van Berkel, Lilipaly (Telstar), Kwee (FC Emmen). Toeschouwers: 1500.
Telstar: Zonneveld; Tutuarima, Van Berkel, Ottenhoff, Correia (77. Valies), Noordhoff, Korpershoek, Uiterloo (68. Tissoudali), Serrarens, Ajnane, Lilipaly.
FC Emmen: Telgenkamp; Kulhan (79. Mannes), Streutker, Seip, Jallo (79. Kwee), Olijve, Deul, Rozema, Danso, Kolder (64. Gyasi), Ten Voorde.