FC Emmen A1 ongeslagen door poulefase

FC Emmen A1-Annen A1 5-0 (beker)
Het was te zien dat de Emmenaren de vierde wedstrijd in acht dagen speelden want de combinaties liepen moeizaam en het scheppen van kansen ging de ploeg ook niet goed af. Dat was zeker in de eerste helft het geval toen Annen het nog enigszins kon bijbenen. De openingstreffer viel in de tiende minuut door verdediger Merik Sliedrecht die een kans fraai afmaakte. De 2-0 liet tot de 43e minuut op zich wachten en werd met een fraaie boogbal gescoord door Niels Grevink. Na de thee moest de deze middag tweede doelman Jan Wolters bij gebrek aan fitte spelers als veldspeler optreden toen Niels Grevink uitviel. De doelpunten vielen in het laatste half uur met treffers van Frank Fokke, Sander de Grote en Niels Sliedrecht die de beste aanvaller was. FC Emmen sloot de poulewedstrijden hier mee zoals mocht worden verwacht ongeslagen af met de doelcijfers 19 voor en 2 tegen.
FC Emmen A1: Knigge: Sliedrecht, Wielink, Fokke, Smidt, Bijlsma (46. Van den Berg), Grevink (52. Wolters), De Grote, Ngendakumana, Jan Scholten, Klaver (46. Jochem Scholten).

PEC Zwolle B1-FC Emmen B1 0-1 (comp)
Het begon van beide kanten wat aftastend, maar langzamerhand had PEC Zwolle het meeste balbezit. De Emmenaren vochten verbeten voor een goed resultaat en kreeg zeker kansen op een doelpunt. De thuisploeg kreeg ook wel mogelijkheden, maar de voorwaartsen aan beide kanten waren niet scherp genoeg, of de keepers brachten redding. Tot aan de rust had PEC meer balbezit, maar FC Emmen kwam er wat gevaarlijker uit, maar sprong hier slordig mee om. De rust werd dan ook met een brilstand bereikt.
Na de rust bleef PEC Zwolle B1 wel meer balbezit houden, maar ook FC Emmen legde een aantal goede aanvallen op de mat. Gescoord werd er echter niet en het leek op een 0-0 uit te gaan lopen, of diegene die het eerst scoorde zou winnaar worden. Drie minuten voor tijd was het wel raak, uit een splijtende pass van Twan Berends, wist Thijs Dallinga los te komen van zijn directe tegenstander. Hij schatte de situatie goed in en lepelde de bal vanaf een 25 meter over de voor niets springende doelman van PEC Zwolle heen in het vijandelijke doel: 0-1. Met nog een paar minuten te gaan, gaf PEC Zwolle nog wat extra gas, maar daardoor kon FC Emmen in de omschakeling nog een tweede maken. Dit lukte echter niet.  Hoewel een gelijkspel de verhouding misschien beter had weergegeven, treurde niemand van FC Emmen B1 hierom.
FC Emmen B1: Kjell Scherpen, Twan Berends, Aron Timmerman, Jaymie Hemme, Dorjani van der Heide; Matthijs Verheul (60. Rob Deiman), Thijs Oosting (60. Thom Scheper), Remco Bos; Jearl Margaritha (40. Lesley Osazee), Kjelt Engbers, Freddy Quispel (67. Thijs Dallinga)

NEC/FC Oss C1-FC Emmen C1 3-0 (beker).
In het eerste kwartier was het een vrij gelijk opgaande strijd. Daarna kreeg het een divisie hoger spelende NEC/FC Oss de overhand en drukte dat uit in de score. In tien minuten tijd werd de score naar 3-0 getild. Deze stand was tevens de ruststand. In de pauze werden de puntjes nadrukkelijk op de i gezet en dat was te zien. Het spel van FC Emmen was een stuk stabieler. NEC/FC Oss kreeg in de tweede helft slechts één kans maar deze werd vakkundig verijdeld door doelman Brian Haak. Daarentegen creëerde FC Emmen geen enkele kans. De einduitslag was dus bij de rust al bereikt.
FC Emmen C1: Sjoerd Borg (Brian Haak), Pepijn Knol (Luke Dokter), Jordy Luchies, Emiel de Vries, Daniel van der Vlag (Shane Dokter), Jori Ebbinge, Mark Ploeger, Ben Scholte (Jarno Deuring), Luciano Carty, Bas Aalderink, Kjetil Brand.

FC Emmen C2-Union Emlichheim C1 25-0 (oefen)
FC Emmen D1-GVAV Rap. C2 2-6 (oefen)
Ajax D2-FC Emmen D2 (oefen)
FC Emmen D2 ging voor een oefenwedstrijd naar Amsterdam om op de Toekomst aan te treden tegen Ajax D2. Volgens het principe twingames werden er 8 wedstrijdjes van 20 minuten gespeeld. Ajax D2 was technisch duidelijk de bovenliggende partij, maar na een aarzelend begin kwam FC Emmen D2 steeds beter in de wedstrijdjes en kon bij vlagen redelijk partij geven en kansen creëren. Bij elkaar opgeteld was de score 24-1 voor de Amsterdammers.
Zondag neemt FC Emmen D2 deel aan een BVO Toernooi in Sappemeer met FC Groningen, AZ en Almere City.