FC Emmen A1 in dubbele cijfers tegen ZFC Zuidlaren

FC Emmen A1 kan de poule winst in het bekeravontuur niet meer ontgaan. Na zaterdag bij Hoogezand A1 te hebben gewonnen werd vanavond ZFC Zuidlaren A1 met 10-2 geklopt. Aanstaande zaterdag staat nog de thuiswedstrijd tegen Annen A1 op het schema maar dat is een formaliteit.

Het zijn wel drukke dagen voor de Emmer A-jeugd want in een tijdsbestek van acht dagen worden maar liefst vier wedstrijden gespeeld. De derde in deze reeks leverde dus een monsterscore op tegen ZFC Zuidlaren dat in de hoofdklasse speelt. Bij rust had FC Emmen A1 al een 5-0 voorsprong maar had eigenlijk al in de dubbele cijfers moeten zijn want het kreeg legio kansen. Maar vaak op wonderbaarlijke wijze bleef het Zuidlaarder doel van doorboring gespaard waardoor het bij rust slechts 5-0 stond. Die goals vielen tussen de 13e en 25e minuut door Bram Komduur, Emil Bijlsma, Niels Grevink, Levon van Dijk en Jan Scholten.

Na rust werd het prijsschieten voortgezet met eveneens vijf treffers. Sander de Grote scoorde twee maal, de overige doelpunten kwamen op naam Joey Klaver, Niels Grevink en Emil Bijlsma. Daar tussen door zag ZFC kans twee maal te scoren, beide treffers waren te wijten aan concentratieverlies bij de Emmer defensie.
FC Emmen A1: Wolters: Wielink (46. Ngendakumana), Fokke, Komduur (65. Sliedrecht), Smidt, Van Dijk, Grevink, Bijlsma, Jan Scholten, Klaver, De Grote.

Drenthina E1-FC Emmen E1 0-6 (beker).
Doelpunten: Rene Hingstman 3, Dave Smid 1, Janiek Jongsma 1, Mehdi El Naser 1.
Be Quick 1887 D1-FC Emmen D1 2-6 (beker)
Doelpunten: Sem Jansen 2, Boy Nijgh 1, Tim Mulder 1, Elijha Mansaray 1, Edgar Meijles 1.