FC Emmen klopt Schotse nummer vier

De 2-0 overwinning van FC Emmen op FC Aberdeen kwam na het echec tegen FC Groningen op een prima moment. De geloofwaardigheid leek immers een tikkeltje aangetast. Bovendien was de zege verdiend, vooral in de eerste helft werd er van Emmer zijde goed gespeeld. Na de rust was duidelijk dat de Schotten geen zin hadden om te verliezen maar FC Emmen liet bijna geen kansen toe.
Al in de zevende minuut zette Sergio van Dijk zijn club op voorsprong door een voorzet van Gerben Tieltjes af te ronden. De ploeg van manager Jimmy Calderwood, op de toernee in Nederland begeleid door een groepje overvloedig bier consumerende supporters, slaagde er niet in om echt gevaar voor het doel van Robert van Westerop te stichten. Het had zelfs bij rust 2-0 kunnen staan toen Lesmond Prinsen in de 37e minuut het aluminium raakte.
Bij de Schotten viel alleen de vorig seizoen voor ADO Den Haag spelende Jamie Smith op die René Wessels ongenadig hard onderuit haalde en daarvoor geel kreeg.
Na rust oefende FC Aberdeen meer pressie uit zonder tot serieuze mogelijkheden te komen. Hoewel de op proef zijnde Senegalees Mendy soms aardige dingen liet zien. Zo’n twintig minuten voor het einde kreeg Niki Leferink wel een kans maar doelman Jamie Langfield verwerkte zijn inzet tot hoekschop. Zes minuten voor het einde legde Jannes Wolters vervolgens met een vrije trap ineens, na een overtreding ten opzichte van Brian Tevreden, de bal voor de tweede maal achter Langfield. Voor FC Aberdeen was het de eerste nederlaag in vier duels tijdens de oefenstage in Nederland.
FC Emmen-FC Aberdeen 2-0. 7. Sergio van Dijk 1-0, 84. Jannes Wolters 2-0. Scheidsrechter: B. Kuipers. Toeschouwers: 250 in Coevorden.
FC Emmen: Van Westerop (86. Eulink): Tieltjes, Wigger, Karreman; Tevreden, Prinsen (83. Westerveld); El Khalifi (46. Leferink), Valeev, Wolters; Wessels (67. Huizinga), Van Dijk.

René Wessels kermt na een overtreding van Jamie Smith.

Rachid El Khalifi (rechts) in duel met de Schotse international Russell Anderson.

Brian Tevreden (links) verliest het duel van Anderson (Foto’s Boudewijn Benting)