Terug naar overzicht Terug

Zondag Open Dag op de MeerdijkOp de Open Dag van een voetbalclub kan een supporter fijn doen wat anders niet mag. Bijvoorbeeld het stadion van binnen en van buiten bekijken en een bezoekje aan de middenstip af leggen. Praten met spelers en trainers en handtekeningen vragen mag uiteraard ook best op andere dagen maar een Open Dag is hiervoor uitermate geschikt. Iedereen is immers onder handbereik. FC Emmen staat daarom weer met veel plezier paraat om de jaarlijkse Open Dag tot een succes te maken. Zondag 24 juli is het zo ver. Vanaf één uur bruist het dan in en rondom het Univé stadion van de activiteiten. Met ongetwijfeld als hoogtepunt het invliegen van de nieuwe spelers per helikopter van Heli Holland. Zoals Feyenoord het al jaren in de Kuip doet. De Twinstar zal zo tegen twee uur met de kostbare lading arriveren.

 

Ruma Rubber

 

Een helikopter huren is uiteraard een kostbare zaak, zeker in dit geval omdat het luchtvervoermiddel uit Lelystad moet komen, maar gelukkig heeft FC Emmen een sponsor bereid gevonden om de kosten voor z’n rekening te nemen. Ruma Rubber uit Hoogeveen, de Drentse onderneming van het jaar 2004, doet het namelijk met veel plezier omdat directeur Gé Bax al vele jaren een enthousiast volger van het Emmer voetbal is. Bij mede-directeur Herman Harms ligt dat als oud-speler van Zwartemeer wat genuanceerder. Gé Bax: ,, Mijn belangstelling dateert reeds uit de tijd dat Emmen kampioen van Nederland bij de zondagamateurs was. Vervolgens zijn we in het betaalde voetbal al jarenlang sponsor. Aan deze stunt met de helikopter willen we dan ook graag meewerken. Ik merk trouwens dat iedereen rond FC Emmen steeds enthousiaster over het komend seizoen aan het worden is. De nieuwe trainer Jan van Dijk spreekt sponsors en publiek ook aan. Het moet natuurlijk allemaal in de praktijk nog gebeuren, maar het begin is er. Ik hoop dat de doelpunten er dan ook invliegen, in het goede doel wel te verstaan. Sponsors en publiek moeten ook gezamenlijk als twaalfde man fungeren, met z’n allen er voor gaan dus.’’

 

Activiteiten

 

Er zijn natuurlijk veel meer activiteiten voor jong en oud. Zo is er de inmiddels de befaamde Panna voetbalkooi die door oud-Emmenspeler Pascal de Vries wordt geleverd. Een springkussen, vooral geliefd bij de allerjongsten, ontbreekt natuurlijk ook niet. De opblaaszuilen, die tijdens wedstrijden de lucht ingaan wanneer FC Emmen heeft gescoord, zijn in werking. En is er veel muziek, zo is er een optreden van de in de regio bekende zanger Robin Mink. Het jonge bedrijf On Air uit Nieuw Buinen laat verder het publiek versteld staan over wat er allemaal niet kan worden opgeblazen. Met lucht dan wel te verstaan.

 

Coke 360

 

Aantrekkelijk is ook het Coke 360 spel. Coca Cola heeft een speciaal busje ingericht met materialen voor dit spelletje dat aan het ouderwetse straatvoetbal doet herinneren. Op een veldje van twaalf meter in doorsnee, voorzien van een boarding, strijden drie teams met twee spelers elk. Ieder team verdedigt een fles en probeert de flessen van de tegenpartijen omver te kegelen. In het midden staat bovendien als extra moeilijkheidsfactor een zwarte fles en wie die raakt ligt er uit. Er zijn spelleiders aanwezig om het geheel in goede banen te leiden.

 

De supportersvereniging Rood Wit heeft ook een belangrijk aandeel in de omlijsting van de Open Dag. Zo heeft Rood Wit de merchandising van de FC Emmen artikelen in handen en zit nog met een voorraad spulletjes die nog uit de tijd stammen toen de club nog gewoon Emmen heette. Dat betekent dus goed nieuws voor de koopjesjagers. De bekende handtekeningkaarten en selectiefoto’s zijn eveneens weer beschikbaar.

 

Uiteraard tekent FC Emmen voor de organisatie van de Open Dag maar heeft daarbij de onmisbare steun van Cateraar Tulip Inn Ten Cate, de supportersvereniging Rood Wit, de Kids Club en de vrijwilligers en stewards van FC Emmen.