FC Emmen klopt ACV met 5-0

Een combinatie elftal van FC Emmen, bestaande uit niet-basis spelers en onder 19 junioren, heeft de derde divisionist ACV met 5-0 geklopt. Na een helft spelen stond het 1-0 voor de Emmenaren.

In de eerste helft ging het redelijk gelijk op. ACV trainer Fred de Boer liet zijn basis elftal spelen terwijl FC Emmen met routiniers als Josimar Lima, Anco Jansen en doelman Peter van der Vlag aantrad maar ook met de junioren Rob Deiman en Aron Timmerman. FC Emmen nam in de vijfde minuut de leiding via Omran Haydary. Na een door Emil Bijlsma genomen hoekschop die werd doorgekopt door Josimar Lima en vervolgens door Haydary over de doellijn werd gewerkt. De volgende kansen waren voor de Assenaren, eerst kreeg Pascal Huser een grote kans na een missertje in de defensie maar kwam niet verder dan de paal. Drie minuten later kopte Marcel Seip net naast. Na ruim een kwartier spelen kreeg FC Emmen de kans om op 2-0 te komen. Stef Gronsveld werd in de zestien onderuit gehaald en de aansluitende strafschop werd genomen door Anco Jansen genomen maar hij slaagde er niet in doelman Bart Woering te passeren. Jansen miste eerder in de Jupiler League ook een strafschop. Vijf minuten voor de pauze oogstte eerst Omran Haydary applaus met een fraaie omhaal die echter achterover vallend door Woering over de lat werd gewerkt.

Na de pauze wisselde ACV trainer De Boer royaal en bracht ondermeer de Roemeen Alex Olteanou in het veld die na dertig maanden vruchteloos bij FC Emmen op overschrijving van zijn Roemeense club zat te wachten maar nu pas mag spelen en dat het komende half jaar bij ACV zal doen. Het kwaliteitsverschil in de tweede helft was echter duidelijk in het voordeel van FC Emmen en in het laatste half uur liep het dan ook naar een royale 5-0 overwinning. Michael Chacon (kopbal), Willem Huizing (rebound), Norair Mamadov (onderschepping) en Gersom Klok waren de doelpuntenmakers.
FC Emmen-ACV Assen 5-0. 5. Haydary 1-0, 17. Jansen mist strafschop, 61. Chacon 2-0, 75. Huizing 3-0, 84. Mamedov 4-0, 90. Klok 5-0. Scheidsrechter: Gils. Toeschouwers: 300.
FC Emmen: Van der Vlag; Gronsveld (46. Klok), Wielink, Lima, Timmerman (71. Mamadov), Deiman, Bijl, Huizing, Chacon, Jansen, Haydary.
ACV, eerste helft: Woering; Schans, Seip, De Vries, Eleveld, Van der Heide, Westebring, Feenstra, Justin Mulder, Huser, Hendriks.
Tweede helft: Jagt; Olteanu, Dzemidzic (71. Oostland), Sillah, Hoekstra, Timmermans, Metzemaekers, Steg, Richard Mulder (81. Dzemidzic), Molema, Van der Werf.

IMG_7362_01

Oude bekenden Peter van der Vlag en Guus de Vries in gezelschap van scheidsrechter Gils.