Terug naar overzicht Terug

Verdiend gelijkspel FC Emmen tegen Sport Freunde Lotte


FC Emmen heeft vijf dagen  voor de hervatting van de competitie geoefend tegen Sport Freunde Lotte dat in dezelfde Duitse klasse speelt als SV Meppen. Na negentig minuten in de bittere kou stond er een 1-1 resultaat op het scorebord. FC Emmen koerste lang op een nederlaag af maar acht minuten voor tijd knalde Glenn Bijl de partijen op gelijke hoogte.


Kwamen zaterdag uitsluitend niet basisspelers in de wei, tegen SF Lotte stelde trainer Dick Lukkien zijn beoogde basisteam op met het oog op het competitie begin tegen FC Eindhoven. Alleen ontbrak Keziah Veendorp, die in de competitie geen minuut heeft gemist, op het appèl met een lichte blessure. In de voorste lijn stond Mario Bilate geposteerd die de taak van de naar Vietnam vertrokken Michiel Hemmen moet overnemen. SF Lotte zit ruim in de spelers want na de rust kwam er een compleet nieuw team binnen de lijnen. De basisspelers waren een beetje over beide helften verdeeld. Voor rust stond de achterste lijn met o.a. de Canadese international Adam Straight in het veld, na rust waren de middenvelders voornamelijk basisspelers.

FC Emmen was in de eerste helft optisch gezien de betere partij. Het had meer balbezit terwijl SF Lotte, dat met vier testspelers aantrad, op counters loerde. Maar echt kansen creëren deed FC Emmen nauwelijks. Een schot van Glenn Bijl na een klein half uur was het voornaamste wapenfeit van de thuisclub. Zes minuten voor de pauze moest bovendien Tim Siekman, die in de voorbereiding op dit seizoen nog een paar testwedstrijden voor SF Lotte heeft gespeeld, uitvallen met een blessure. Stef Gronsveld was zijn vervanger. Hoewel de Duitsers ook weinig mogelijkheden creëerden, gingen ze wel met een voorsprong de rust in. Na een half uur had SF Lotte al een keertje de paal geraakt en op slag van rust kregen ze een cadeautje van scheidsrechter Daan Schaper in de vorm van een strafschop. Bernd Rosinger benutte het buitenkansje: 0-1.

De elf spelers die SF Lotte in de tweede helft vertegenwoordigden, waren iets agressiever dan die in de eerste helft. Ze speelden meer op de Emmer helft zonder doelman Dennis Telgenkamp overigens te veel te verontrusten. FC Emmen ging er in de slotfase nog eens vol tegen aan om alsnog een gelijkspel uit het vuur te slepen. Het doel van de Sport Freunden kwam af en toe behoorlijk onder druk te staan met acht minuten voor tijd een barrage aan mogelijkheden voor de Emmenaren. Glenn Bijl hakte uiteindelijk de knoop door met een ferme uithaal: 1-1. Een over het geheel genomen terechte uitslag.

FC Emmen-SF Lotte 1-1. 45. Rosinger 0-1, 82. Bijl 1-1. Scheidsrechter: Schaper. Toeschouwers: 150.
FC Emmen: Telgenkamp; Klok, Veldmate, Bakker (79. Wielink), Siekman (39. Gronsveld), Ben Moussa, Bijl, Loen, Peters, Bilate (61. Mamedov), Bannink.