Terug naar overzicht Terug

FC Emmen kan NAC van periodetitel af houden


FC Emmen-NAC Breda is een duel tussen de nummers zes en twee: dus het mag als een topper worden gekwalificeerd. De Bredanaars zijn na een slechte start opgekrabbeld en zijn inmiddels de voornaamste concurrent voor leider Sparta. Met winst op FC Emmen kan maandagavond tevens de derde periodetitel worden behaald. Sparta leidt daarin maar heeft al een titel in bezit. Voor de Emmenaren is dit echter allemaal bijzaak, door het plotselinge vertrek van trainer Marcel Keizer is er opeens een leemte in de technische staf ontstaan die voorlopig moet worden ingevuld door het duo Gert Heerkes/René Grummel. De grote vraag is wat voor invloed dit op het elftal zal hebben.


NAC-trainer Marinus Dijkhuizen, die in het seizoen 2001/02 drie competitiewedstrijden en vijf nacompetitie duels voor Emmen speelde, heeft zijn ploeg gewaarschuwd voor de tegenstander van maandagavond. “FC Emmen is een fysieke ploeg dus we moeten er vol in.”  Hij weet dat derde periode eventueel in het verschiet ligt, maar kijkt verder. “De periodetitel is leuk, maar verder in sportief opzicht niet belangrijk voor ons. Ook met het oog op een goede uitgangspositie in de nacompetitie, is de plek op de eindranglijst een stuk belangrijker.”
 
Op 18 maart 2000 stond voor het laatst de wedstrijd Emmen-NAC in competitieverband op het programma. De Emmenaren waren al een aantal jaren een topper in de toenmalige Toto divisie terwijl NAC Breda was gedegradeerd en onmiddellijk weer wilde promoveren. Dat laatste lukte redelijk gemakkelijk want de ploeg uit Breda werd met ruime voorsprong op FC Zwolle en FC Groningen kampioen. Emmen haalde onder trainer Jan de Jonge dat seizoen de nacompetitie. De eerste wedstrijd in Breda verloor Emmen met 2-0 en ook de thuiswedstrijd ging met dezelfde cijfers verloren. Aanstaande maandag wordt de reeks in de JENS Vesting voortgezet.

——————————————————————————

Voor de wedstrijd FC Emmen-NAC Breda worden de toeschouwers er op geattendeerd dat er een identificatieplicht is. Zorg dus dat u zich kunt legitimeren indien er naar wordt gevraagd. Verder wordt het publiek op het hart gedrukt de auto’s op de daarvoor bestemde parkeerplaatsen te stallen. De politie deelt onherroepelijk bekeuringen uit indien dit wordt overtreden.

——————————————————————

Emmen speelde op die 18 maart 2000 tegen NAC best een goede wedstrijd maar verloor wat onfortuinlijk voor een dikke vijfduizend toeschouwers. Opvallend was dat van de veertien spelers die trainer Jan de Jonge in die wedstrijd gebruikte, liefst zeven uit de eigen jeugdopleiding kwamen. Waaronder een erkend groot talent in de jeugdige doelman Jelle ten Rouwelaar. Dezelfde Jelle ten Rouwelaar dus die maandagavond bij NAC Breda onder de lat zal staan. Hij moest op 18 maart 2000 twee maal zwichten voor goals van Earnest Stewart en Regillio Simons. Een maand later verlengde hij zijn contract bij Emmen met vijf jaar om in het volgende seizoen door PSV te worden ingelijfd