Terug naar overzicht Terug

Marcel Keizer per direct naar eredivisionist SC Cambuur


Marcel Keizer gaat FC Emmen met onmiddellijke ingang verruilen voor SC Cambuur. Cambuur en FC Emmen hebben overeenstemming bereikt over de overname van de 47 jarige oefenmeester. Keizer was bezig aan het eerste seizoen bij FC Emmen en beschikte over een éénjarige overeenkomst. Bij SC Cambuur heeft hij een overeenkomst voor 2,5 seizoenen getekend.


Marcel Keizer na afloop van RKC-FC Emmen. Links Miss Belgium, rechts RKC trainer Peter van den Berg (Foto: Bennie Wolbers)

FC Emmen-directeur Wim Beekman over het vertrek: “Keizer is bezig aan een prima seizoen en de ploeg heeft de nacompetitie in het vizier, dus wij zijn tevreden met Marcel. Als een andere club interesse toont in je hoofdtrainer terwijl je op koers ligt met je sportieve doelstellingen, zit je als club niet te wachten op een tussentijds vertrek van je hoofdtrainer. De andere kant van de medaille is dat FC Emmen het als een compliment ziet dat een eredivisieploeg het in je hoofdcoach ziet zitten en deze probeert los te weken. Bovendien stimuleert FC Emmen bij al haar medewerkers de individuele carrière en persoonlijke ontplooiing, dat moet dus ook voor de hoofdtrainer gelden. Verder beseffen wij ons terdege dat het voor Marcel een prachtige kans is. Daarom zijn we na het telefoontje uit Leeuwarden met alle betrokken aan tafel gaan zitten om te kijken of we een passende oplossing voor iedereen konden vinden, dat is gelukt. Dan zijn alle hobbels genomen en moet je Marcel bedanken voor zijn inzet en hem veel succes toewensen bij deze uitdaging in Leeuwarden.”

Marcel Keizer over zijn transfer: “Ik had het prima naar mijn zin in Emmen en zag bovendien voldoende mogelijkheden om sportieve successen te boeken met deze ploeg. Het elftal zit keurig op koers voor de play-offs, en we beschikken over meer dan voldoende kwaliteit om resultaten te halen. Daarom was ik er van overtuigd dat we in mei konden gaan strijden om promotie. Maar als er dan toch lopende competitie een eredivisieclub zich meldt, dan ga je toch nadenken. Ik zie dit als een mooie kans voor mijzelf en die moet ik grijpen. FC Emmen laat ik met een tevreden gevoel achter op een keurige zesde plaats. Ik wens deze mooie club met heel veel potentie alle goeds toe voor de toekomst.”

Wim Beekman over de toekomst: “FC Emmen gaat nu op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer die past in de visie en het technisch beleid van Emmen. Het vertrek van Keizer is zo snel gegaan dat we op dit moment geen opvolger klaar hebben staan. De komende periode gaan we gebruiken voor de zoektocht naar een nieuwe hoofdcoach. Omdat zorgvuldigheid voorop staat, nemen we daar de tijd voor en leggen we onszelf geen deadline op. Het voordeel van een driekoppige staf is dat je een dergelijk tussentijds vertrek tijdelijk kunt opvangen. Het duo Heerkes/Grummel neemt de komende tijd de honneurs waar. We hebben er alle vertrouwen in dat het elftal bij hen in goede handen is, en de beide heren het elftal richting de nacompetitie blijven sturen.”