FC Emmen JO19 nog niet in het goede ritme

FC Emmen JO19 zit na drie wedstrijden nog steeds op de eerste driepunter te wachten. Nu werd thuis met 0-1 verloren van Kon. HFC JO19.

FC Emmen JO19-Kon. HFC JO19 0-1
Het blijft tobben met het oudste jeugdteam van FC Emmen dat na drie wedstrijden nog slechts op een punt staat. Nu werd thuis van het Haarlemmer HFC verloren. Geheel nodig was het niet omdat de ploegen elkaar weinig ontliepen maar kansen in doelpunten omzetten lukte de Emmenaren niet. De eerste helft werd met 0-0 afgesloten en tot ongeveer een half uur spelen was er sprake van evenwicht. Daarna kreeg FC Emmen de overhand en Emil Bijlsma en Levon van Dijk waren dicht bij de openingstreffer doch troffen het aluminium.  De eerste grote kans na de thee was ook voor FC Emmen toen na een goed lopende aanval Sander de Grote in de 53e minuut in scoringspositie kwam. Hij schoot echter voorlangs. Zes minuten later viel de achteraf winnende treffer aan de andere kant. Danny de Jong passeerde de zestienjarige doelman Kjell Scherpen met een diagonaal schot. Twee minuten later leek het nog erger voor de thuisclub te worden toen Mark van den Berg een strafschop veroorzaakte. Doelman Scherpen pakte echter de inzet van Franklin Lewis. Daarna bleef het spannend tot en met de laatste van de zes minuten extra tijd. Het Haarlemmer doel kwam behoorlijk onder druk te staan maar bezweek uiteindelijk niet.
FC Emmen JO19: Scherpen: Sliedrecht, Wielink, Van Dijk (85. Jan Scholten), Van den Berg (75. Hemme), Berends (80. Deiman), Bijlsma, Trajkoski, Engbers, Scheper, De Grote (59. Jochem Scholten).

hfc1

Aanvoerder Emil Bijlsma verlies het duel van HFC keeper Pim Quaars.

hfc2

Kjelt Engbers (aan de bal) dacht hier een strafschop te krijgen.

hfc3

Emil Bijlsma (rechts) passeert hier de HFC doelman maar de bal zou de paal raken.

hfc4

Jan Scholten probeert hier tussen twee HFC verdedigers nog iets te forceren.

Vitesse JO17-FC Emmen JO17 4-2
FC Emmen JO17 begon niet goed en kwam al na vijf minuten uit een strafschop op achterstand te staan. Daarna knokten de Emmenaren zich in de wedstrijd. Maar ondanks de kansen aan beide zijden werd er tot de 21e minuut niet gescoord. Op dat moment werd een ingooi verlengd op Bas Aalderink die Jearl Margaritha in staat stelde de gelijkmaker te scoren. Er vielen nog wat kansen maar dit was de ruststand. Na de pauze begon FC Emmen goed en bracht dit al vrij vlot in de score tot uitdrukking. Na een goede aanval, die in eerste instantie werd afgeslagen, zette Freddy Quispel goed druk en veroverde de bal. Hij gaf de bal mee aan Jearl Margaritha, die het in de 42e minuut afmaakte met een bijzonder fraaie lob over de keeper heen: 1-2. Het had zelfs 1-3 kunnen worden maar Thijs Dallinga raakte de paal. In de 65e minuut  kwam Vitesse vanuit het niets langszij doordat iemand zoveel vrijheid genoot, dat hij de bal moeiteloos in kon koppen. Reden voor de Drenten om weer druk naar voren te zetten. Maar vijf minuten voor het einde kwam FC Emmen onverdiend op achterstand en in de voorlaatste minuut werd het nog erger en kwam de 4-2 eindstand op het scorebord te staan.
FC Emmen JO17: Robin Jalving; Ben Scholte, Aron Timmerman, Jordy Luchies, Lesley Osazee; Jelmer Keen (77. Kjetil Brand), Bas Aalderink, Freddy Quispel, Jearl Margaritha (78. Shane Dokter), Thijs Dallinga, Luciano Carty (70. Ronan Zwaagstra).

Zeeburgia JO15-FC Emmen JO15 1-3
Een prima overwinning voor FC Emmen JO15 dat gezien het vertoonde spel de meeste aanspraak op de drie punten kon maken. Ondanks dat de ploeg goed functioneerde kwam het in de eerste helft wel op achterstand te staan. Een mooie goal erkende de Emmer coach Robin EWitte maar wel aan de voor hem verkeerde zijde. Op slag van rust schoot Dion Klaassens zijn ploeg uit een strafschop, nadat Jerany Lie-a-Lien was gevloerd, naarde gelijkmaker. De Emmenaren kwamen goed uit de kleedkamer en bouwden via doelpunten van Bjorn Plaggenborg, na aangeven van Ronan Gierveld, en Jerany Lie-a-Lien uit een counter, een 1-3 voorsprong op die niet meer uit handen werd gegeven.
FC Emmen JO15: Meier; Dokter, Dion Klaassens, Dijk (Abad), De Roo, Bjorn Klaassens, Welles, Slor, Gierveld (Draisma), Plaggenborg, Lie-a-Lien.

FC Emmen JO14-De Graafschap JO14 0-3
Een verdiende nederlaag voor FC Emmen JO14 dat er in de eerste helft niet in slaagde voldoende druk te zetten. Met afgezien van een mogelijkheid voor Joey Roufs ontstonden er geen grote kansen. Na een kwartier in de tweede helft leidde een onfortuinlijke treffer in eigen doel de nederlaag van de Emmenaren in. Kort daarop veroorzaakte Jamai Kriekjes een strafschop die door de Doetinchemmers prompt werd benut: 0-2. Toen er nog een derde goal voor de gasten op volgde, was de wedstrijd helemaal gespeeld.
FC Emmen JO14: Van der Wal; Jakobs (Slomp), IJpelaar, Mansaray, Meijles (Mulder), Hulshof, Roufs, Nijgh (Giel Fransen), Kriekjes, Boers (De Vries).

FC Emmen JO13 (1)-NEC/FC Oss 13 (2) 3-0
Vanuit een ander tactisch spelconcept met een gesloten verdedigingsblok slaagde FC Emmen er in met regelmaat de spitsen te bereiken. Na een mooie pass van Damien Zwikker kon Vincent de Munnik in de zesde minuut alleen op de keeper af gaan en beheerst de 1-0 binnenschieten. Gedurende de eerste helft werd er weinig weggegeven en een aantal honderd kansen gecreëerd. Na 25 minuten kon na een steekpass van Melvin Falke Kas Lamberink vanaf de rand van de zestien uithalen. Hij krulde de bal in de verre hoek en tekende aldus de 2-0 aan. Na de rust bleef FC Emmen de gevaarlijkste ploeg en kwam de voorsprong geen moment in gevaar. Na een scrimmage voor de goal van NEC/FC Oss scoorde Kas Lamberink de 3-0 te scoren. Dit werd ook de eindstand.
Dinsdag a.s. oefent FC Emmen tegen HH’97 JO15-1 om 19.00 in de Jens Vesting.
FC Emmen JO13-1: Sibon, Tempelman (Kuik), Boer, Funke, Meijer, Egberts, Zwikker, Falke, de Munnik (Zegiri), Dijkstra (Ridderbusch), Lamberink.

FC Groningen JO13 (2)-FC Emmen JO13 (2) 3-1
Na een voorzichtig begin waarin FC Groningen iets sterker was, kwam FC Emmen JO13 (2) beter in de wedstrijd. De ploeg van trainer Dick Kroezen kreeg met goed voetbal ook kansen. Zo raakte Jan Doldersum de onderkant van de lat en het leek erop dat de bal de doellijn was gepasseerd maar de scheidsrechter zag het niet. FC Emmen bleef de betere ploeg met kansjes voor Hank Bosch en Mats Kartoidjojo terwijl een overtreding op Jan Doldersum buiten de zestien werd gezien maar een strafschop had moeten zijn. FC Groningen scoorde kort voor rust wel de 1-0. FC Emmen pakte na rust de zaak goed op wat de gelijkmaker van Daan Joesten opleverde na een pass van Thom Bijkerk. Nadat Joy van Velzen kort voor tijd een kans op de 1-2 miste, sloeg FC Groningen uit een counter en in de extra tijd alsnog toe: 3-1.
FC Emmen 13 (2): Van Dijk: Zwaagstra, Smid, Jongsma (Scholtens), Huls, Bijkerk, Quispel, Kartoidjojo, Doldersum, Van Velzen, Bosch (Joesten).

FC Emmen JO11 (1)-DZOH JO11 (2) 17-0
FC Emmen JO11 (1) lijkt veel te sterk in deze afdeling. Na twee wedstrijden heeft de ploeg al 29 keer gescoord. Ook DZOH JO11 (2) kon weinig tegenstand bieden en werd naar een regelmatige 17-0 nederlaag gespeeld. Voor FC Emmen scoorden: Jesse Stolte 10, Alseny Cisse 4, Mike Kriekjes 2 en Joep ten Napel 1.

FC Emmen JO11 (2)-HZVV JO11 (3) 11-2
Het allerjongste jeugdteam van FC Emmen begon de competitie overtuigend met een zeer forse 11-2 thuiszege op het Hoogeveense HZVV JO11-3. De Emmenaren hadden er zin in en speelden een prima eerste helft met soms mooie combinaties. Na de pauze werd het een tikkeltje slordiger omdat iedereen graag wilde scoren waardoor het combineren uit het oog werd verloren.
De doelpunten kwamen van Shayan Naghani 3, Stan van Manen 3, Rinse Sietsma 2, Joël Boer 1, Finn Sipma 1 en Daan Lambers 1.