Terug naar overzicht Terug

FC Emmen met lege handen uit Doetinchem


FC Emmen had zich veel van voorgesteld van de ontmoeting tegen De Graafschap maar bleek niet in staat het de Achterhoekers erg lastig te maken. Het duel eindigde in een 3-0 zege voor De Graafschap en daar was niets mis mee.


,,Een van onze kant moeizame wedstrijd met een volkomen verdiende overwinning voor De Graafschap’’, concludeerde trainer Dick Lukkien. ,,We hadden in de eerste helft moeite om in de wedstrijd te komen. Toen het na de rust 3-0 werd, was het van onze kant alleen nog maar tegenhouden. Al met al een teleurstellende avond.’’

Er was storm voorspeld op de Vijverberg, want De Graafschap had iets goed te maken na twee achtereenvolgende nederlagen, en die kwam er dan ook. Al dan niet vrijwillig moest FC Emmen in de achteruit. Doelman Wieger Sietsma kreeg het druk bij zijn debuut mede omdat er nogal wat foutjes bij FC Emmen werden gemaakt. Zo verslikte Gersom Klok zich in de beginfase in Andrew Driver waardoor uiteindelijk Alexander Bannink een schotkans kreeg die echter door Sietsma onschadelijk werd gemaakt. Maar na een klein kwartier moest de sluitpost voor het eerst in zijn loopbaan in een Jupiler League duel een goal toestaan toen topscorer Piotr Parzyszek uit een hoekschop raak kopte. Kort daarop werd een schot van Dean Koolhof door doelman Sietsma gekeerd.

graf1

Cas Peters in duel met Graafschap verdediger Jan Lammers.

graf2

Bij de supporters ontbrak het heilige vuur niet.

graf3

Doelman Wieger Sietsma had over werk niet te klagen.

graf4

Oguzhan Türk neemt het tegen een overmacht op.

Na een klein half uur verloor FC Emmen centrale verdediger Josimar Lima wegens een blessure en Jurjan Mannes werd zijn vervanger. Sander Rozema deed een stapte terug naar de achterste vier. In deze samenstelling hield FC Emmen tot aan de rust stand en verschafte zich ook af en toe wat lucht vooral door toedoen van de rappe Issa Kallon die nog steeds op jacht naar zijn eerste goal is. Hij was er enkele malen dichtbij maar ook niet meer dan dat.

graf5

Josimar Lima (rechts) wacht op verzorger Jan Haak maar kan niet verder.

graf6

Youri Loen (links) maakt zijn eerste speelminuten voor FC Emmen. Rechts scheidsrechter Joey Kooij in de achtervolging.

graf7

Alexander Bannink (11) scoort de 3-0.

Na de pauze maakte Youri Loen zijn opwachting bij FC Emmen waarvoor Frank Olijve plaats maakte. Het bleef een duel met kansjes zoals voor Issa Kallon en Cas Peters voor FC Emmen maar na een kwartier trok De Graafschap de wedstrijd definitief naar zich toe. Na exact een uur zette Anthony van den Hurk zijn ploeg op 2-0 nadat Wieger Sietsma in eerste instantie de inzet nog had gekeerd. Vier minuten later was FC Emmen definitief geklopt door toedoen van Alexander Bannink. Ingeleid door balverlies van Gersom Klok maakte Bannink de ontstane kans bij zijn tweede poging af: 3-0. In het resterende deel waren er vooral nog kansen voor de thuisclub maar de scherpte ontbrak om de score op te voeren.

graf8

Tim Siekman (rechts) heeft zich verweven in Elvio van Overbeek (Foto’s: Gerrit Rijkens).

De Graafschap-FC Emmen 3-0. 13. Parzyszek 1-0, 60. Van den Hurk 2-0’ 64. Bannink 3-0. Scheidsrechter: Kooij. Gele kaart: Cicek (De Graafschap), Siekman (FC Emmen). Toeschouwers: 8324.
De Graafschap: Bednarek; Cicek, Nieuwpoort, Lammers, Will (73. Luis Pedro), Koolhof (78. Van Overbeek), Driver, Diemers, Bannink, Van den Hurk (64. Smeets), Parzyszek.
FC Emmen: Sietsma; Klok, Lima (28. Mannes), Siekman, Fleuren, Rozema, Turk (70. Bos), Olijve (46. Loen), Kallon, Krohne, Peters.