Terug naar overzicht Terug

Trainer Lukkien geeft nog geen opstelling prijs


Dinsdag begint voor FC Emmen het toernooi om de KNVB Beker met een uitwedstrijd tegen Scheveningen. De thuisclub komt uit in de nieuwe derde divisie op zaterdag en neemt momenteel de vierde plaats in met drie punten achterstand op de leiders ASWH en FC Lisse.


FC Emmen trainer Dick Lukkien had het tijdens de afsluitende, door werkzaamheden te lawaaierige training voor het bekerduel niet gemakkelijk. Enkele spelers kampen met pijntjes of familie omstandigheden waardoor hij in tegenstelling tot zijn gewoonte geen opstelling wilde geven. Zeker is wel dat derde doelman Eser Elmali aan de bak moet omdat naast eerste keeper Dennis Telgenkamp nu ook tweede doelman Wieger Sietsma geblesseerd is.  Verder kan door de naam van verdediger Josimar Lima een streep worden gehaald. ,,Ik heb Scheveningen zaterdag tegen Rijnvogels gezien en heb eerder al informatie van collega’s van FC Groningen gekregen die met Jong FC Groningen tegen Scheveningen hebben gespeeld. De conclusie is dat het best een lastige tegenstander is met diverse ex-spelers van ADO Den Haag. Ze zijn al wat ouder geworden maar brengen natuurlijk veel ervaring mee. FC Emmen heeft de laatste jaren weinig succes gehad met bekerduels tegen amateurclubs heb ik gehoord, daar moeten we zien af te komen”, aldus trainer Dick Lukkien.

SVV Scheveningen is een club met een groots verleden. Het speelde vanaf 1954 tien seizoenen betaald voetbal onder de naam Scheveningen Holland Sport waaronder vier jaar eredivisie. In 1964 splitste Scheveningen zich af en ging de betaalde club verder als Holland Sport. Tegenwoordig heeft het diverse oud profs in de gelederen als Levi Schwiebbe (ADO Den Haag, AGOVV, FC Volendam), Sandro Calabro (ADO Den Haag, FC Utrecht, Helmond Sport, VVV Venlo, Sparta plus clubs in België en Zwitserland), Peter Jungschläger (ADO Den Haag, RBC Roosendaal, De Graafschap, VVV Venlo, RKC Waalwijk) en Tim Peters (RKC, De Graafschap, FC Oss, RBC Roosendaal). Scheveningen speelt de thuiswedstrijden op sportpark Houtrust, ook al een legendarische naam in het Haagse en Nederlandse voetbal.

Scheveningen wordt getraind door de 49-jarige John Blok die een kind van de club is. Hij is in zijn tweede termijn als trainer van Scheveningen en aan zijn dertiende seizoen bezig. Als speler begon hij op zevenjarige leeftijd bij de club. Hij speelde vier jaar in de beloften van FC Den Haag maar brak daar niet door en keerde terug naar Scheveningen.

FC Emmen supporters die het duel willen bijwonen kunnen kaartjes aan de kassa kopen. Volwassenen betalen vijf euro, 65-plussers en jeugd tot en met elf jaar betalen drie euro. Voor de tribune hoeft niets extra te worden betaald.