Terug naar overzicht Terug

FC Emmen is ook Jong PSV de baas


Dat er geen maat op FC Emmen zou staan is wellicht ietwat overdreven, feit is wel dat de ploeg aan iets moois bezig is. Immers met de 3-1 zege op Jong PSV zijn de Emmenaren tot de, voorlopige, vierde plaats doorgestoten. De reeks ongeslagen wedstrijden is inmiddels op negen gekomen en dat is in geen tijden meer gebeurd.


 

Vooraf was duidelijk dat Jong PSV niet was te vergelijken met het elftal dat een week eerder thuis van Jong AZ verloor. De vele naar alle kanten uitgewaaide jeugdinternationals waren weer beschikbaar waardoor slechts vier spelers in de basis stonden die een week eerder ook vanaf de eerste minuut mochten beginnen. FC Emmen had dus een ploeg met behoorlijk wat kwaliteit tegenover zich staan maar was daar niet van onder de indruk. In de beginfase was er even een kansje voor Sam Lammers die de bal voor langs mikte maar in de elfde minuut nam FC Emmen de leiding. Een fraaie openingsgoal waar Omran Haydary en Youri Loen aan de basis stonden en Alexander Bannink de bal hoog in de touwen joeg: 1-0. De voorsprong werd echter zes minuten later tenietgedaan toen het aanvalstalent Sam Lammers na een mooi hakballetje van Matthias Verreth Jong PSV op gelijke hoogte bracht. Het duel was inmiddels zoals de laatste weken gebruikelijk prima te aanschouwen waarbij opmerkelijk was dat het Oldenzaalse duo Bannink/Peters weer helemaal de oude is. Met een sterke rol van Omran Haydary die constant dreiging uitstraalt en bij alle drie goals was betrokken.  Cas Peters zette na een klein half uur FC Emmen wederom aan de leiding, nu met een uitstekende assist van Omran Haydary. Peters schoot de bal uit diagonale positie binnen. De 2-1 werd de ruststand zonder dat er verder grote mogelijkheden waren afgezien van een schot van PSV-linkerspits Donyell Malen waar doelman Telgenkamp wat moeite mee had. Het liep echter goed af.

 

Fc Emmen - Jong PSV Foto Boudewijn Benting Emmen km 10

Alexander Bannink heeft gescoord.

Fc Emmen - Jong PSV Foto Boudewijn Benting Emmen km 10
Fc Emmen - Jong PSV Foto Boudewijn Benting Emmen km 10

Fc Emmen - Jong PSV Foto Boudewijn Benting Emmen km 10

Cas Peters laat de PSV verdediging kansloos.

In de tweede helft werd FC Emmen.met vijf verdedigers , al dan niet gedwongen, meer een counterploeg. En het had er ook een elftal voor met een Bannink in vorm en de razendsnelle Haydary die nog nooit van het woord opgeven heeft gehoord. Na vier minuten schoot Omran Haydary voorlangs uit een voorzet van Alexander Bannink. Vijf minuten later zette Bannink een aanval op die eerst door Cas Peters leek te worden afgerond maar zijn inzet werd gestopt. Vervolgens kreeg Omran Haydary de kans maar een geweldige redding van doelman Yanick van Osch voorkwam een Emmer treffer. De Emmer counters waren vaak mooi aan te zien, zo in de zeventigste minuut toen Alexander Bannink na goed werk van Youri Loen voorlangs schoot. Jong PSV bracht weliswaar veel tijd op de Emmer helft door maar creëerde nauwelijks kansen. Er zat echter nog steeds spanning op het duel maar die werd er een kwartier grotendeels uit genomen door het Limburgse talent Omran Haydary die na een onderschepping van Hilal Ben Moussa en een slim passje van Cas Peters een kans met een stiftje fraai afmaakte: 3-1. Hij stond overigens op de nominatie gestaan om even daarvoor te worden gewisseld maar mocht nu gelijk na zijn treffer onder veel applaus gaan rusten waarvoor Mario Bilate in de plaats kwam. Het eerste optreden van de spits na het eerste competitieduel tegen RKC Waalwijk.

Fc Emmen - Jong PSV Foto Boudewijn Benting Emmen km 10
Youri Loen speelde een belangrijke rol in de voorbereiding.

Fc Emmen - Jong PSV Foto Boudewijn Benting Emmen km 10

Keziah Veendorp in duel met Donyel Malen (11). Foto’s: Boudewijn Benting.

Ook Cas Peters mocht voortijdig gaan rusten en werd vervangen door Anco Jansen die nog een geweldige kans op de 4-1 kreeg. Hij had echter te veel tijd nodig om de opening te vinden waardoor de kans verloren ging. In de slotfase had Jong PSV helemaal niets meer in te brengen. FC Emmen kreeg nog kansen maar sprong daar wat te royaal mee om, veel maakte het niet meer uit want met de fraaie uitslag bleef de ploeg voor de negende keer achter elkaar ongeslagen. Casper Goedkoop, vervanger in de persconferentie van de zieke en vroeg naar huis gegane Dick Lukkien, was vanzelfsprekend zeer tevreden. ,,We begonnen goed met een geweldige goal van Alexander Bannink maar daarna werd het in de eerste meer gelijkopgaand. Na rust was het de bedoeling meer rust te brengen door met vijf man achterin te blijven spelen maar het was toch lastig omdat PSV het tempo opvoerde. Net toen we een kwartier voor het einde wilden wisselen, werd het 3-1 en daarna hadden we kansen genoeg op meer.’’

FC Emmen-Jong PSV 3-1. 11. Bannink 1-0, 17. Lammers 1-1, 27. Peters 2-1, 75. Haydary 3-1. Scheidsrechter: Blank. Gele kaart: Veendorp, Ben Moussa (FC Emmen), Ritzmaier (Jong PSV). Toeschouwers: 3043.
FC Emmen: Telgenkamp; Veendorp, Veldmate, Bakker, Klok, Ben Moussa (86. Siekman), Chacon, Loen, Peters (82.Jansen), Bannink, Haydary (76. Bilate).
Jong PSV: Van Osch; Ritzmaier, Abels, Carolina, Van Vlerken, Duarte (72. Bananni), Verreth (79. Konings), Rommens, Malen, Lammers (62. Daneels), Laursen.

Statistieken FC Emmen-Jong PSV:
Balbezit: 54-46%
Doelpogingen: 13-8
Schoten op doel: 7-5
Schoten naast doel: 6-3
Vrije trappen: 13-11
Corners: 4-1
Reddingen doelman: 4-4
Gele kaarten: 2-1