Terug naar overzicht Terug

FC Emmen ongewijzigd tegen Jong PSV


FC Emmen tegen Jong PSV is een duel tussen de nummers vijf en vijftien, dat lijkt een enorm gat maar in punten bedraagt de voorsprong van de Emmenaren slechts drie. Geen verschil dus om lekker ontspannen aan de wedstrijd te beginnen, wat zonder twijfel ook niet zal gebeuren. De vijfde plek van FC Emmen na acht duels komt overigens nog in gevaar omdat FC Oss en Jong AZ later in deze maand hun wedstrijd moeten overspelen. Beiden kunnen volgens de stand van dit moment FC Emmen nog passeren.


Afgelopen vrijdag leek het in de basis opstellen van Omran Haydary een beetje een noodgreep want de keuze op die positie was beperkt. Het pakte echter wonderwel uit dus lijkt het niet onlogisch om op dezelfde voet door te gaan. Dat gaat dan ook gebeuren want trainer Dick Lukkien laat tegen Jong PSV dezelfde elf spelers opdraven als tegen SC Cambuur. Naast het tweede optreden in de basis van Omran Haydary betekent het ook dat de weer herstelde Glenn Bijl op de bank is beland. Gersom Klok staat op zijn plekkie.

Het gaat momenteel prima met FC Emmen dat na acht wedstrijden nog steeds de ongeslagen status koestert. Tegen de opponent van vrijdagavond, de beloften van PSV, wordt ongetwijfeld getracht die lijn door te trekken. Op papier lijkt dat ook niet de zwaarste opgave van de laatste weken omdat Jong PSV de laatste twee duels verloor, waaronder een 5-0 oor wassing bij FC Den Bosch. Maar FC Emmen moet zich niet door die uitslagen laten misleiden. Jong PSV heeft de afgelopen twee weken elf spelers aan diverse nationale ploegen moeten afstaan terwijl de competitie in de Jupiler League gewoon doordraaide. Het was altijd gebruikelijk dat tijdens interland perioden de competitie werd stilgelegd, maar dat is dit seizoen in de Jupiler League niet meer het geval. Er wordt gewoon doorgespeeld wat Jong PSV dus voor grote problemen stelde. Tegen FC Emmen is alles weer rustig op het interland front en kan Jong PSV-trainer Dennis Haar vermoedelijk over een normale selectie beschikken. Hij kan echter niet rekenen op A-selectie spelers omdat PSV zondag competitie speelt.

Opstelling FC Emmen: Telgenkamp:; Klok, Veendorp, Veldmate, Bakker, Chacon, Ben Moussa, Loen, Peters, Bannink, Haydary.
Jong PSV: Van Osch; Van Vlerken, Abels, Obispo, Carolina; Rommens, Duarte, Ritzmaier; Verreth, Malen, Laursen

 

Klik hier voor tickets met 10% korting voor FC Emmen – Jong PSV.