FC Emmen onder 19 stelt teleur in Dordrecht

FC Dordrecht JO19-FC Emmen JO19 2-1
FC Emmen onder 19 heeft het niet gemakkelijk in het eerste jaar in de eerste divisie maar tegen het slechts een punt bezittende FC Dordrecht leken er toch kansen op drie punten in te zitten. In de beginfase leek het ook die kant op te gaan want de Emmenaren waren veel sterker en kwamen al vlot aan de leiding. Thijs Dallinga kopte in de zevende minuut uit een vrije trap van Thom Scheper zijn ploeg naar de 0-1. Na zo’n twintig minuten spelen raakte FC Emmen echter zo langzamerhand de weg kwijt. Het speelde rommelig en tot overmaat van ramp kreeg FC Dordrecht in de 28e en 37e minuut een strafschop mee. Eerst wegens vasthouden van Kjelt Engbers en ook Rob Deiman hield zijn tegenstander vast. Bouwmeester en El Laarej benutten de strafschoppen feilloos. FC Emmen had nog 45 minuten om de zaak weer recht te trekken maar slaagde daarin niet. Een paar kansjes en slechte afwerking en dat was het zo ongeveer van Emmer zijde.  FC Emmen staat door de nederlaag op de voorlaatste plaats met een gelijk aantal punten als hekkensluiter FC Den Bosch.
FC Emmen JO19: Scherpen; Osazee, Berends (85. Scholte), Engbers, Carty (70. Hindriks), Aalderink, Deiman, Quispel, Margaritha, Dallinga, Scheper (46. Roosken).

Excelsior Rotterdam JO14-FC Emmen JO14   1-1
In Rotterdam speelde FC Emmen een prima wedstrijd. In een redelijk gelijkopgaande wedstrijd speelde het vol passie en werden duels fanatiek aangegaan. Er werd gecombineerd en zo ontstonden er regelmatig kansen. In de tiende minuut legde de scheidsrechter de bal op de stip na een overtreding op Jeremiah Ridderbusch. De goed ingeschoten penalty van Frank Boer werd echter door de Excelsior keeper gekeerd, waardoor het 0-0 bleef. Over en weer ontstonden kansen, maar de ruststand werd 0-0. Na de rust was er opnieuw sprake van een gelijkopgaande wedstrijd. Toch was het FC Emmen dat op voorsprong kwam. Na een mooie aanval kwam de bal op achttien meter afstand van de goal bij Stefan Kuik terecht, die met een prachtig schot de bal boven in de goal schoot. Hierna ontstonden er kansen om de stand naar 0-2 te brengen. In de laatste minuten zette Excelsior nogmaals aan en FC Emmen kwam er niet meer uit. In de allerlaatste minuut werd het 1-1 na een rake kopbal. Het was zuur om in de laatste minuut gelijk te spelen, maar over de gehele wedstrijd was dit een terechte uitslag, waarbij FC Emmen een prima teamprestatie heeft neergezet, gebaseerd op hard werken, duels winnen en kansen creëren.
FC Emmen JO14: Roewen, Tempelman, Funke, Boer, Falke, Van der Haar, Zwikker, Brouwer, Ridderbusch (Kuik), Lamberink, Lemmen (Egberts).

FC Emmen JO13(1)-Zeeburgia JO13 2-4
Het begon nog zo goed voor FC Emmen onder 13 want in de tiende minuut bracht Jan Doldersum uit een strafschop de stand op 1-0. Aanleiding tot de strafschop was het onderuit halen van Hank Bosch. Het fysiek sterke Zeeburgia had echter slechts vier minuten nodig om op gelijke hoogte te komen. De maker was David Easmon die met de lengte van een basketballer er letterlijk met kop en schouder bovenuit stak. FC Emmen had vervolgens moeite met de agressief spelende Amsterdammers die in de 27e en 28e minuut afstand namen door tweemaal te scoren waardoor de rust in ging met een 1-3 stand. Na de pauze gaf Zeeburgia lang de toon aan en de Emmer defensie had moeite overeind te blijven. In het laatste kwartier leek het kwartje echter toch nog te vallen bij de Emmenaren. Het spel werd met veel inzet naar de helft van de tegenstander verplaatst en met een kopbal van Niels  van Haren uit een vrije trap werd de achterstand verkleind tot 2-3. Er leek meer voor de thuisploeg in te zitten mede door het feit dat de boomlange Easmon tien minuten voor het einde met zijn tweede gele kaart de kleedkamer mocht opzoeken. Zeeburgia bleef echter gevaarlijk met counters en uit eentje daarvan werd het kort voor tijd nog 2-4.
FC Emmen JO13(1): Jipping: Zwaagstra, Smid, Jongsma (40. Arends), Schoo, Bijkerk , Kartoidjojo, Scholtens (40. Van Haren), Joesten (40. Sehi, 46. Dogan), Doldersum, Bosch.