FC Emmen in Waalwijk met 2-0 onderuit

Hoewel FC Emmen in de openingsminuten de eerste hoekschop van de wedstrijd mocht claimen was het RKC Waalwijk dat de openingsgoal van de wedstrijd fabriceerde. Dat was al vroeg, veel te vroeg voor FC Emmen want het gebeurde al in de tiende minuut. Balverlies van Johnny de Vries zorgde er voor dat linkerspits Derk Boerrigter in scoringspositie kwam en dat betekende bingo voor de thuisploeg: 1-0. Johnny de Vries moest kort daarna geblesseerd zijn plaats afstaan aan Kay Velda. FC Emmen kwam niet echt in de wedstrijd en zag tot overmaat van ramp de achterstand na een half uur spelen worden verdubbeld. Sander Fischer leidde het in met een verkeerde inspeelpass en trapte bij een poging tot herstel spits Donny de Groot op de enkel. Fischer kreeg rood en omdat het binnen de zestien gebeurde kreeg RKC tevens een strafschop toegewezen die door Fred Benson feilloos werd verzilverd: 2-0. Kort daarna haalde trainer René Hake aanvaller Hans Denissen uit het veld ten faveure van de aanvankelijk gepasseerde Guus de Vries om de balans in de achterste vier te herstellen. Echte kansen creëren werd natuurlijk een moeilijk verhaal voor wat betreft FC Emmen. Kort voor de pauze mocht Tjaronn Chery het nog proberen met een vrije trap van forse afstand maar die miste de goede richting waardoor de ruststand 2-0 werd.

Sander Fischer (tweede van rechts) krijgt rood.

De strafschop wordt door Fred Benson (niet zichtbaar) benut (Foto’s Gerrit Rijkens)

Het was duidelijk dat de poging van FC Emmen om de negatieve reeks van de laatste weken een halt toe te roepen tot mislukken was gedoemd. Met een man minder tegen de nummer twee van de Jupiler League was het moeilijk opboksen. Thuis werd nog verrassend van dit zelfde RKC gewonnen maar de schutters uit die mooie periode zwijgen al wekenlang. FC Emmen had wel het geluk dat de Waalwijkers het vizier in de tweede helft ook niet echt op scherp hadden staan. Sander Duits probeerde het nog wel met een fopduik in het strafschopgebied maar moest die bekopen met een gele kaart. FC Emmen werd meestal wel op eigen helft vastgezet maar de thuisploeg deed te weinig om het doelsaldo een nog positiever aanzien te geven. FC Emmen incasseerde door het verlies de vierde nederlaag in de laatste vijf wedstrijden: de andere wedstrijd eindigde in een gelijkspel.
Aanstaande vrijdag ontvangt FC Emmen AGOVV in het Unive Stadion, waar het de negatieve reeks kan doorbreken.

RKC Waalwijk-FC Emmen 2-0 (2-0). 10. Boerrigter 1-0, 32. Benson 2-0 (strafschop). Scheidsrechter: Bekebrede. Rode kaart: 31. Fischer (FC Emmen). Gele kaart: Duits (RKC), Guus de Vries (FC Emmen). Toeschouwers: 3500.
RKC Waalwijk: Levita; Varela, Drost, Van Mosselveld, Bandjar, Duits (65. Meijers), Braber, Ramos, Benson, Donny de Groot, Boerrigter.
FC Emmen: Zeinstra; Görtz, Fischer, Bart de Groot, Zimmerman, Johnny de Vries (14. Velda), Chery, Shayesteh (84. Wolters), Denissen (34. Guus de Vries), Ter Heide, Rojer.