Terug naar overzicht Terug

FC Emmen in beladen duel tegen Cambuur


De achterstand op de wijdbroeken bedraagt weliswaar vijf punten maar met een duel minder gespeeld en dat is de wedstrijd FC Emmen-Cambuur van aanstaande maandag. Een wedstrijd die wegens de vele afgelastingen nog uit de tweede periode stamt.

FC Emmen-SC Cambuur op zich is elk jaar een duel om naar uit te kijken. Was FC Emmen-SC Veendam de  derby, de botsing tegen de Friezen is een goede tweede en altijd de moeite waard om te zien. In het afgelopen seizoen bijvoorbeeld stond het vijf minuten voor het einde nog 0-1 maar vervolgens kopten Bart de Groot en Sander Fischer FC Emmen nog naar een sensationele 2-1 overwinning. Maandagavond staat er nog meer spanning op de wedstrijd gezien de Friese belangen. Bovendien wordt Cambuur vocaal gesteund door meer dan vijfhonderd aanhangers die de reis naar het Univé Stadion zullen maken.  


De vorige malen dat deze wedstrijd stond geprogrammeerd was Alfons Arts nog trainer van Cambuur. De inwoner van Emmen is inmiddels van het tapijt verdwenen en vervangen door Henk de Jonge die met een serie van vier achtereenvolgende overwinningen naar Emmen komt. Er werd thuis gewonnen van Go Ahead Eagles en FC Oss terwijl uit FC Dordrecht en De Graafschap werden geklopt. Cambuur zit dus in de lift hoewel het de laatste drie wedstrijd topscorer Michiel Hemmen wegens een spierblessure moest missen. Hij werd echter uitstekend vervangen door Martijn Barto die in de laatste drie duels vier keer scoorde. Belangrijk voor de ploeg is ook de in Hoogeveen geboren Erik Bakker die negen maal succesvol was en de vaste strafschoppennemer is. Cambuur moet het maandag wel zonder de geschorsten Tim Bakens en Adnane Tighadouini doen.
 
Ruud ter Heide, hier tegen Cambuur in actie, begint aan zijn laatste wedstrijden voor FC Emmen.

FC Emmen gaat het duel in na zelfvertrouwen te hebben getankt tegen Almere City. Dat mag dan geen wereldprestatie lijken, de Almeerders wonnen einde maart thuis wel van dit zelfde Cambuur! Trainer Joop Gall is duidelijk niet van plan om de Friezen de punten cadeau te geven. FC Emmen gaat voor de winst en nergens anders voor. De statistiek geeft FC Emmen een licht thuisvoordeel. Van de 23 voorgaande wedstrijden tussen deze twee ploegen in Emmen won de thuisclub 11 maal, Cambuur trok 8 keer aan het langste einde en 4 keer was er na negentig minuten een gelijkspel. Uit en thuis won FC Emmen 20 keer, Cambuur 19 maal en er waren 7 gelijke spelen. Het duel begint om 20.00 uur en wordt geleid door Rogier Honig. Wie niet live aanwezig kan zijn kan het zien op Eredivisielive of horen op RTV Emmen (107.6 FM en via internet www.rtvemmen.nl)