Zwaarbevochten zege FC Emmen D1

FC Emmen D1-FC Groningen/Cambuur D2 2-1 (1-0).
Het was een spannend duel tussen de nummers zeven en acht in de eerste divisie die aan elkaar gewaagd waren. De Gronings/Friese combinatie, in feite de D’s van Cambuur, bleek een pittige tegenstander die ook kansen afdwong waaronder in de beginfase van de in het stadion gespeelde ontmoeting. FC Emmen kreeg ze echter ook, met name Thijs Oosting en Thijs Dallinga, maar het duurde tot de 25e minuut voor dat de eerste treffer viel. Thijs Oosting werkte een aanval fraai af met een boogbal over de uitlopende doelman: 1-0. FC Groningen/Cambuur had fysiek iets meer in de melk te brokkelen wat in de tweede helft nog meer tot uiting kwam. Na een klein kwartier spelen kwamen de gasten via een door het centrum lopende aanval op gelijke hoogte. FC Emmen kreeg vervolgens via Pepijn Knol na aangeven van Thijs Oosting een mooie kans maar de doelman van de bezoekers bleef winnaar. Ook Ronald Gerdes slaagde er niet in een goed lopende aanval in een treffer om te zetten. De beslissing viel zes minuten voor het einde rechtstreeks uit een door Aron Timmerman genomen vrije trap. Hij schoot vanaf een meter of twintig in de linkerbovenhoek.
FC Emmen D1: Jalving; Luchies, De Vries, Seubers, Roosken, Haak (50. Timmerman), Knol (55. Langeland), Aalderink, Dallinga, Oosting, Brand (31. Gerdes).

Thijs Oosting (links) scoort de 1-0 voor FC Emmen D1.

Pepijn Knol lijkt deze pass niet te halen.

Thijs Dallinga (9) schiet vanuit deze positie over het doel.

ACV C1-FC Emmen C1 0-5 (0-1).
FC Emmen C1 had in de eerste helft moeite met de favorietenrol. In plaats van het verschil in kwaliteit duidelijk te laten zien werd er te slap gespeeld waardoor ACV de schade tot 0-1 beperkt kon houden. De 0-1 kwam op naam van Jochem Scholten. In de rust werden de Emmenaren aangespoord om beter voor de dag te komen en dat wierp vruchten af. De thuisclub had weinig meer in te brengen en de score werd regelmatig opgevoerd naar 0-5. Jordy Gierveld met medewerking van Kjelt Engbers zorgde voor de 0-2. Kjelt Engbers maakte een einde aan een scrimmage door de 0-3 in te prikken en de beide laatste treffers werden door Raphael Ngendakumana ingeschoten. ,,Een wedstrijd om snel te vergeten”, vond coach Henk Venema.
FC Emmen C1: Knigge; Hoogeveen, Fokke, Mol (50. Hemme), Bos, Luiken, De Graaf, Jochem Scholten, Jan Scholten (36. Gierveld), Engbers, Ngendakumana.