Terug naar overzicht Terug

FC Emmen hervat competitie tegen FC Oss


De transferwindow is weer open en dat heeft FC Emmen inmiddels ervaren door het vertrek van spits Ruud ter Heide naar FC Zwolle. Uiteraard is FC Emmen druk bezig met het zoeken naar een vervanger maar dat heeft voor a.s. vrijdag nog niet tot resultaat geleid. Ook is er een vacature op keepersgebied door het vertrek van Harmen Kuperus. FC Emmen is inmiddels rond met een vervanger maar omdat nog niet alle formaliteiten zijn vervuld is het nog de vraag of hij vrijdag in Oss op de bank kan zitten. Trainer René Hake is dus beperkt in zijn mogelijkheden. ,,We proberen ondanks alles voort te borduren op het goede spel van net voor de winterstop. Dat Ter Heide is vertrokken net voor de eerste wedstrijd is niet lekker natuurlijk maar dergelijke dingen gebeuren in het voetbal. Maar achterin en op het middenveld hebben we voldoende mogelijkheden.”
Hake mist bovendien nog de geschorste Jeffrey de Visscher en de geblesseerden Elson do Rosario Almeida en Michel Poldervaart. Verder lijkt Eldridje Rojer weer helemaal fit maar de vraag is of FC Emmen daar tegen FC Oss al gebruik van zal maken. Het zou kunnen dat hij pas een week later, thuis tegen AGOVV Apeldoorn, een voorzichtige rentree zal maken. 


De ploeg van trainer René Hake heeft tegen de Brabanders nog wel iets goed te maken want het thuisduel ging immers met 3-1 verloren. FC Oss doet het als promovendus best goed en staat momenteel op de dertiende plaats na in de beginfase zelfs een weekje op de zesde plaats te hebben gestaan. De laatste wedstrijd in 2011 was echter dramatisch voor FC Oss dat in Heerenveen met 11-1 klop kreeg voor de beker.
Op 29 augustus j.l. stond de wedstrijd FC Emmen-FC Oss op het schema. René Hake kon toen niet beschikken over de geblesseerden Kay Velda, Michel Poldervaart, Matthieu Bemba en Michal Mravec terwijl Mike Koenders geschorst was. Het lijkt aardig op de huidige situatie. FC Oss trainer Dirk Heesen heeft tot nu toe twee nieuwelingen kunnen begroeten. Dammyano Grootfaam komt uit de beloften van NEC maar woont in Oss. Verder werd Aleksandar Stankov van Roja JC gehuurd, zijn tweelingbroer Antonio werd aan het begin van de competitie al door Roda JC aan FC Oss verhuurd. Afgelopen vrijdag oefende FC Oss tegen de hoofdklasser NEC en won ternauwernood met 1-0. Dinsdag volgde nog een duel tegen Jong NAC dat in 4-4 eindigde. Tim Nelemans scoorde daarin drie maal voor FC Oss.