Terug naar overzicht Terug

FC Emmen heeft in Oss iets goed te maken


Het is al weer elf seizoenen geleden dat FC Emmen deel nam aan de nacompetitie die tegenwoordig play offs wordt genoemd. Te lang geleden natuurlijk maar er daagt licht in de duisternis hoewel natuurlijk ook niet te vroeg mag worden gejuicht. FC Emmen doet mee aan de strijd om de tweede periodetitel maar er zijn nog vier wedstrijden waarin nog heel wat kan gebeuren.


De eerstvolgende hindernis is de uitwedstrijd tegen FC Oss en dan gaan de gedachten van zelf uit naar die ‘legendarische’ 8-0 nederlaag op 14 maart van dit jaar. De grootste blamage in de clubgeschiedenis schreeuwt natuurlijk om wraak hoewel acht FC Emmen spelers van toen er deze keer niet bij zullen zijn. Peter van der Vlag, Shkodran Metaj, Yannick de Wit , Oebele Schokker stonden toen in de basis maar spelen niet meer bij FC Emmen evenals de invallers Wout Weghorst en Quinten Martinus. Verder zijn Alexander Bannink en Bart de Groot geblesseerd en zullen zeker niet spelen.

Het was wel een vreemde wedstrijd want FC Oss stond destijds slechts op de negentiende plek en was bepaald niet in vorm. Na de zege op FC Emmen verloor het ook de volgende vier wedstrijden met merkwaardigerwijs telkens drie goals tegen. FC Emmen ging de wedstrijd in Oss in als veertiende en schrok zo van de monsterscore dat het de daaropvolgende twee wedstrijden, tegen FC Eindhoven en Jong FC Twente, won. FC Oss en FC Emmen hebben dit seizoen echter grote sprongen gemaakt. De Brabanders nemen momenteel de tiende plaats in terwijl FC Emmen als vijfde staat geklasseerd.

In Oss komt dus vrijdag een heel ander FC Emmen voor de dag dan acht maanden geleden. Roepen om revanche hoort bij de sport, maar het lijkt verstandig zich gewoon op het behalen van drie punten te concentreren. FC Oss heeft bijvoorbeeld thuis De Graafschap en FC Eindhoven verslagen en dat zijn clubs uit de top zes. In dat rijtje past ook FC Emmen zal in Oss worden geredeneerd. Voor FC Emmen is het dus een wedstrijd waarin meer dan de revanche op het spel staat want bij winst wordt de wedstrijd van maandag tegen Almere City immers ontzettend belangrijk.