Terug naar overzicht Terug

FC Emmen haalt Stef Gronsveld van Feyenoord


FC Emmen is erin geslaagd Stef Gronsveld los te weken van Feyenoord. De 20 jarige back beschikte nog over een doorlopende overeenkomst tot medio 2017 bij de stadionclub, maar geeft de voorkeur aan een vervolg van zijn carrière bij FC Emmen. Nadat eerder deze week Gronsveld met Feyenoord overeenstemming bereikte over een vroegtijdig vertrek uit Rotterdam, stond niets een overgang naar de Drentse profclub nog in de weg. Stef Gronsveld zet vandaag zijn handtekening onder een verbintenis voor twee seizoenen plus een optie voor nog een seizoen.


Jan Korte introduceert de nieuwe verdediger: “Stef Gronsveld is een zeer talentvolle vleugelverdediger die vanaf de D’s de jeugdopleiding van Feyenoord heeft doorlopen. Hij kwam bovendien uit in Oranje onder 17 en 18. Door een hardnekkige hamstringblessure is hij afgelopen seizoen weinig aan spelen toegekomen en is hij pas aan het einde van het seizoen weer helemaal topfit geworden. De komende periode is het maken van speelminuten het meest van belang voor zijn ontwikkeling. Aangezien hij overal in de defensie zijn mannetje staat, en dus multi-inzetbaar is, gaat hij ongetwijfeld minuten maken. Wij zien Stef absoluut als een kwalitatieve impuls en zijn zeer tevreden met het langdurig vastleggen van dit talent.”

Stef Gronsveld: “Na het seizoen wat ik achter de rug heb, wil ik maar één ding. Dat is speelminuten maken in een voetballende ploeg. FC Emmen is een mooie subtopper waar de zaken prima geregeld zijn. Ik heb onder andere gesproken met de trainer en die heeft me enthousiast gemaakt voor deze club. FC Emmen is wat mij betreft de juiste club om mijn voetbalcarrière te vervolgen.”