Terug naar overzicht Terug

FC Emmen contracteert aanvaller Gersom Klok


FC Emmen neemt Gersom Klok over van HHC Hardenberg. De 25 jarige Assenaar beschikte nog over een contract het einde van seizoen 2016/2017 bij de net naar de tweede divisie gepromoveerde Topklasser, maar beschikte over een clausule in zijn contract welke een tussentijdse stap omhoog mogelijk maakte. De rechtsbuiten die in het verleden ook nog speelde voor Veendam en Go Ahead Eagles, tekent een contract voor twee seizoenen, plus een optie voor nog een seizoen.


Manager voetbalzaken Jan Korte over de nieuwste aanwinst: “Ik ken Gersom Klok al vanaf zijn tienerjaren, en hij gedraagt zich altijd al als echte prof. Hij zorgt zeer goed voor zichzelf en is een intelligente teamspeler. Hij kan niet alleen zelf heel goed voetballen, maar hij laat zijn medespelers ook beter spelen. Dat is een kwaliteit welke in het hedendaagse voetbal steeds zeldzamer wordt. Zijn vele assists van de afgelopen seizoenen onderschrijven dit overigens ook. In het veld kan hij over de hele rechterkant richting de hoekvlag sprinten en dan alsnog een fantastische voorzet afleveren. Gersom heeft aanzienlijke bijdrage geleverd aan het HHC van afgelopen seizoen dat promotie naar de tweede divisie heeft afgedwongen. Wij zijn er van overtuigd dat hij bij ons ook een belangrijke bijdrage gaat leveren en daarom zijn we niet alleen verheugd met zijn komst maar eveneens zeer content dat dit meerdere seizoenen zal zijn.”

Gersom Klok: “Ik had het enorm naar mijn zin bij HHC, maar ik heb continu het gevoel gehad dat ik niet het maximale uit m’n carrière haalde. Toen Emmen me benaderde zijn we gaan zitten en heb ik met de trainer gesproken over hoe ze willen spelen en wat ze daarin van mij verwachten. Op de terugweg naar huis had ik direct het gevoel dat ik deze kans niet moest laten schieten. Ik ben dan ook dik tevreden met het vervolg van mijn carrière bij de mooiste profclub van Drenthe!”

Gersom Klok (geboren 07-10-1990 in Lelystad) speelde vanaf 2006/07 vier seizoenen bij BV Veendam. In 2010/11 ging hij naar Go Ahead Eagles om in het begin van het seizoen 2011/12 naar HHC over te stappen.